onsdag 8 juni 2011

Mer London

Visst är det härligt med platser där det alltid finns något nytt att se! London är ett typiskt sådant ställe. Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag har varit där, men något nytt dyker alltid upp. Den här gången var inget undantag, även nu hittade vi något "nytt".

Första kvällen sprang vi på Kensington Palace. En stor byggnad i Hyde park som har hyst kungligheter ända sedan 1600-talet. De första kungligheterna att bo här var William III och Mary II, som på grund av att William var astmatiker behövde lämna den fuktiga luften vid Themsen och fick flytta till den mycket bättre lantluften(!) i Kensington. Här har sedan kungligheter varit inhysta ända fram till prinsessan Diana som även hon bodde här. Man får inte se hennes lägenhet, men däremot kan man tydligen komma in för att beskåda ett urval av hennes klänningar, om man skulle tycka det vore spännande.


Den här gången lyckades vi också ta oss till Camden market. Tidigare har denna marknad bara varit öppen vissa dagar, men numer är den öppen sju dagar i veckan, så det spelar ingen roll när man åker dit. Detta är en jättemarknad! Bland annat hittar man Londons största utbud av second-hand-varor här. Förutom alla hundratals stånd som finns, kan man också hitta vanliga butiker och en uppsjö av olika slags mat att äta. Flera av stånden finns i det gamla stallet, där det för längesedan var ett hästsjukhus för de hästar som skadade sig då de drog lastbåtar på kanalen.

Camden locks

Tate Modern, är ytterligare något jag tidigare har missat. Ett museum med "modern konst". Här är det fri entré och kan vara värt att spendera några timmar. Konsten...tja, det finns väl både bu och bä, skulle jag vilja säga... En del är jättehäftigt och annat är jättekonstigt, och somligt är...ja...frågan är, om inte det tog priset ändå, där det stod en vanlig släpkärra och det skulle vara en get... Jag kan ju säga som så, att ibland tror jag inte att jag riktigt förstår det jag borde förstå...

Millenium bridge som leder fram till Tate Modern

Och detta är...??

6 kommentarer:

 1. Hejsan, vad roligt, och sa hittade jag din blogg ocksa. Jag har varit lite lat och inte skrivit pa ett tag,men nu ska jag borja igen. Hoppas att allt ar bra i Singapore, en av mina favoriter...nast efter KL. Har i Stockholm ar det regnigt idag, men ganska varmt for att vara regnigt i Sverige. Sitter pa McDonalds pa Sweavagen och tittar ut pa studenter som aker forbi i sina ekipage. Ha det bast! Eva

  SvaraRadera
 2. Ja..vad är detta?
  Ingen aning. Men vad jag vet är att jag vill också till London.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder från en stad med intressant historia!

  SvaraRadera
 4. Eva: Kul att du hittade hit också! Just nu befinner även jag mig i Sverige och ska väl så förbli tills i augusti!

  Camilla: Jaa du, den som det visste...

  Den ofrivillige bloggaren: Tack!

  SvaraRadera
 5. Modern Tate - så genialt och häftigt. Tolkning av spetsigt konstverk: Även en sten kan vara fånge ....

  SvaraRadera
 6. ...eller kanske "Bergsäker"...

  SvaraRadera