onsdag 15 juni 2011

Sommarjobb ?

Visste ni att över 85 procent av svenskarna kommer att starta ett bygg- eller renoveringsprojekt i sommar? Jodå, visst är det så, det läste jag i dagens lokaltidning, eller...?

Jo, exakt så stod det, så jag satt här sörplandes på mitt kaffe och tänkte i mitt stilla sinne att "jisses vad folk håller på, finns det ingen som tänker ta semester i sommar...".

Sedan fortsatte jag att läsa och fick förklaringen! Det visade sig att det handlade om en undersökning som en byggkedja låtit göra bland 363 av sina kunder! Det måste ju ha kommit som en total överraskning att kunderna på en byggfirma faktiskt skulle bygga något... Jamen vad tror de att folk ska göra med det de köper - baka bullar, eller?

Här syns det i alla fall hur himla viktigt det faktiskt är att läsa allt, inte bara en rubrik, eller början av en artikel. I det här fallet kunde jag ju faktiskt ha gått omkring och trott att så gott som hela Sveriges befolkning hade drabbats av en alldeles oerhörd arbetslust och tänkt att tillbringa hela sommaren i blåbyxor.

Eftersom det nu inte var riktigt så, så kan jag ju hoppas att det finns någon mer än jag som bara tänker vara och njuta av sommaren när den är som vackrast!

5 kommentarer:

 1. Ojojoj...JAG ska njuta av MIN ledighet.
  Synd bara att den bara varar i fyra veckor. Jag skulle vilja vara ledig i minst 8 veckor. ALDRIG att jag skulle vilja jobba hela sommaren. Nä...det är ju DÅ åtminstone JAG viil vara ledig.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Här är en till! Som INTE ska bygga eller renovera.

  SvaraRadera
 3. Det gäller att vara misstänksam när det kommer till statistik! Jag ska vara arbetsledare för mina söner när de renoverar området runt poolen!
  Jag ska serva dom med lemonad och mat. Jag tror att det kan bli ett helt koppel med ungdomar här i sommar, typ kollo! Kanske kommer att behöva ta lite semester jag också ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag ska bara vara på mina lediga veckor. Visserligen har jag en massa projekt som borde göras färdiga, men dom gör jag bara om jag har lust.... ;o)

  Jag kan konsten att bara vara och njuta av livet.
  Det finns dom som kallar det för LAT *skrattar* men jag kallar det för att ransonera krafterna..

  SvaraRadera
 5. Camilla: Dom där 8 veckorna på sommaren, det är väl en av fördelarna med läraryrket!

  Nilla: Fast du ska väl bygga på ditt sätt...under ett stort träd, precis som farbror Melker...

  Lippe: Nej, statistik ska ta med en nypa salt!Låter som det kan bli en spännande sommar...

  Tina: Det där med att kunna ransonera krafterna, är en konst - ta tillvara på den!

  SvaraRadera