lördag 18 juni 2011

Vatten

Visst är det härligt med vatten - så länge det inte anfaller uppifrån i stora mängder! Vad jag vill säga är, att det är så underbart med allt vatten som finns omkring oss, och känslan av att kunna bada överallt utan att behöva tänka på om man får, eller kan, bada just där!


Vi är egentligen väldigt lyckligt lottade i den här delen av världen som har tillgång till detta fenomen. För oss är det ju en självklarhet att när det är semester, så är badkassen konstant packad med allt man behöver (och lite till) för utflykten till stranden. Eller i alla fall var den det under åren barnen var små. Jag har ett bestämt minne av att den aldrig blev riktigt uppackad förrän hösten kom... och då var det dags att försöka göra sig av med sand, stenar, spindlar och annat smått och gott som smugit sig in i kassen under sommaren.


Det är ju faktiskt minnen man har med sig hela livet, sommarens badutflykter. Jag kan fortfarande komma ihåg vad det var för pålägg på smörgåsarna vi hade med oss när jag var liten, och hur man sedan var tvungen att vara kvar på land efter intagen matsäck - för om man badade fick man ju kramp! Egentligen en himla fiffig grej, med tanke på att efter matintaget kunde ju alla vuxna koppla av, eftersom det inte fick vara några barn i sjön på en timme...

Så nu hoppas vi på en lång, varm och solig badsommar med många kaffekoppar, kanelbullar och sandiga smörgåsar till klucket av vatten mot berghällar och bryggor!

4 kommentarer:

 1. vatten tilltalar själen, som om den känner någon sorts samhörighet med någon form av ursprung.
  vackra bilder som framkallar liknande minnen från min barndom. djärva flotturer på älven i sann Huckleberry-anda!

  SvaraRadera
 2. Låter som ett härligt äventyr på detta element som är lika härligt att titta på, som att lyssna till eller att vara i...

  SvaraRadera
 3. Ja..det hoppas vi verkligen på. Men det ser ut som att vi måste vänta på värmen. Åtminstone vi här uppe i norr.
  För nog vill jag ha mer än 15 grader då jag ska bada.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. ja, gärna mer än 16 också...

  SvaraRadera