måndag 5 september 2011

Emerald Hill

Mitt på Orchard Road, som kontrast till alla glasbyggnader och hysteriskt shoppande människor, kan man hitta den lilla tvärgatan Emerald Hill. Här finns gamla hus, bevarade ifrån början av 1900-talet.


Hit flyttade postgeneralen William Cuppage i mitten av 18-talet för att ha sin muskotnötplantage. Efter hans död blev området inklusive de hus han byggt, sålt till en av hans svärsöner som gjorde det till en fruktplantage. Efter en konkurs blev området sålt till Thomas E. Roswell 1891 och ytterligare hus byggdes.
Inget av de ursprungliga husen finns kvar idag, utan de vackra hus man kan hitta här är från början av 1900-talet.


Mer utförligt om detta finns att läsa på en skylt som står precis innan man kliver in på gatan.


Det är ett jättemysigt litet område, och kontrasten ifrån den närliggande Orchard Road är verkligen påtaglig. Här finns flera mysiga restauranger och kvällstid förvandlas gatan till ett mycket livligt besökt område.Det är helt klart värt ett besök, även om man inte vill varken äta eller dricka, kan det vara värt den lilla extra svängen bara för att titta på de mysiga husen!

5 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket historia det finns omkring oss överallt. Jag är så fascinerad att det funnits så många människor före oss som påverkat allt vi ser, hör och upplever...fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina hus, ser spanskinfluerat ut!

  SvaraRadera
 3. Och så är det varmt också!
  Idag satt jag, yngsta och minstingvovven på en uteservering och huttrade i regnet...

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten: Visst är det spännande!

  Susanna: Det kanske inte är en slump att en av restaurangerna är spansk!

  Nilla: Nej, fryser gör vi inte!

  Per-Anders: Det är lika trevligt som det ser ut.

  SvaraRadera