onsdag 14 september 2011

Bloggarnas gyllene kedjebrev


Jag  har fått en award - Tack snälla Joanna!

För er som inte håller till i bloggmiljön så frekvent kan jag meddela att en award är ett slags kedjebrev för att visa att man tycker om det någon annan skriver och för att försöka utöka läsarskaran hos andra småbloggare. Jag har googlat runt lite för att hitta lite info om var det kommer ifrån, men jag erkänner att jag gav upp efter ett tag. Det enda jag egentligen hittade var att det är en stor "Blog Award-gala" I Kista på lördag där Sveriges mest populära blog ska utses, och eftersom jag inte är bjuden så slutade jag leta!

Nej, det här handlar om det där "småfolket", vi som känner att vi behöver lite uppmuntran. Problemet är väl bara att den "lilla blogvärlden" (Inte i "den stora vida världen utanför Sundbyberg..." för er som kommer ihåg det!) så fungerar det ungefär som alla andra sociala datafenomen, det blir samma människor hela tiden. Vilket i sig är jättekul för man får en massa kompisar som man känner fast ändå inte. Hur som helst, så betyder det att de här awardsen knallar runt på samma ställen.

Med utmärkelsen följer att man ska skicka den vidare till ytterligare fem "småbloggare" dvs sådana som har mindre än 100 följare. Detta ska vara fem bloggar som man tycker är värda fler läsare och gärna med en motivering varför. Sedan ska man också besvara några frågor om sig själv.

Nu är jag av naturen en ganska obstinat person och gör väl inte alltid som jag blir tillsagd och det här tillfället är inget undantag! Frågan om varför jag började blogga kan ju vara lite av intresse kanske. Jag började när vi flyttade till Singapore som ett sätt att berätta för nära och kära vad som fanns i min nya värld. Sedan har det liksom bara rullat på och jag har upptäckt vad hemskt roligt jag tycker det är! Jag har hittat så mycket fantastiska människor över hela världen och det är en oerhört intressant och kul sysselsättning. Övriga frågor tror jag är av ringa intresse för de flesta av er, så dom hoppar jag över!

När det gäller vidareskickningen av utmärkelsen fixar jag inte att välja ut fem - sorry! Jag tycker jättemycket om er allihop och jag läser era bloggar av så olika anledningar! Här finns människor i olika delar av världen, det finns unga och gamla, intressanta, roliga, spännande och underhållande texter, vackra foton... -  i sann svensk lagom-anda skickar jag den till er allihop!

10 kommentarer:

 1. Alla får vara med! :) Det är jobbigt att måsta välja ut människor, för man följer ju bloggar för att de alla är bra! På sitt sätt liksom...

  SvaraRadera
 2. Grattis till Awarden.
  Jag fick den också igår så jag har den på min blogg idag :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis till awarden!!
  Visst är det svårt att välja ut vem man ska skicka till! Man vill skicka till så många och så ska man välja!
  Kramen

  SvaraRadera
 4. Det som slår mig är ju att folk på nätet läser det som jag skriver - svindlande tanke om du frågar mig - Grattis Marina!

  SvaraRadera
 5. Jag fick samma award och tycker att det är lika svårt att välja ut fem bloggar. Man vill ge det till alla.
  Våra bloggar är väl ungefär i samma anda, livet som utlandssvensk.

  Ja, jag tror definitivt att getingboet inte överlevde deb uppståndelsen det orsakade...

  SvaraRadera
 6. Trillingnöten: Absolut är det så!

  Tack - och grattis själv!

  Lippe: Tack! Jo, jag vet, det var därför jag "fegade ur" ;)

  Susanna: Jo, tanken finns, och ibland funderar jag lite över vad det är jag håller på med - men kul är det!

  Elle: Ja, visst vill man! Visst är det ett jättekul sätt att hålla kontakten med dom där hemma och samtidigt upptäcka vad många det finns i ungefär samma situation över hela världen.

  SvaraRadera
 7. Visst är det svårt att skicka dem vidare! Glad är jag iaf att just du bloggar och låter oss läsare ta del av din spännande vardag och värld. :)

  SvaraRadera
 8. Jättekul att du tycker det - tack!

  SvaraRadera
 9. Nilla: Ja, lite så är det nog...!

  SvaraRadera