fredag 23 september 2011

Även två blinda hönor...

Jag är inte speciellt bra i matte, men så mycket vet jag, att jag, med mitt obefintliga lokalsinne och en taxichaufför som är ny i Singapore, den ekvationen går inte ihop!

Att ta sig någonstans i den här stan är inga som helst problem. Eftersom det numer finns en sådan där himla käck app också, där man kan knappa in var man är och vart man vill och sen berättar datorn för mig vilken tunnelbana eller buss jag ska ta och var jag ska kliva av, så är det plötsligt ännu enklare. Nu behöver jag ju faktiskt inte begå så många misstag mer än att kliva av vid fel hållplats och/eller gå åt fel håll när jag klivit av!

Det där med att gå åt fel håll är lite fascinerande, förresten. Det är ungefär som med små barn, fast dom har 50% chans att sätta skon på rätt fot, gör dom nästan alltid fel... (Gissa åt vilket håll jag går!)

Ibland dock, är det så illa att det inte finns någon hållplats i närheten, men då finns det ju taxi! Dom finns överallt, bara att ta tag i en på gatan. Det finns alltså runt 25000 taxibilar i den här stan, då är frågan, varför måste det stanna en chaufför hos mig som är alldeles ny? Kan det bli så mycket annat än fel?

För säkerhets skull hade jag skrivit ner adressen på ett papper, det är ju alltid bra när man inte vet vart man ska. (Kanske ska börja med adresslapp kring halsen också...), men det hjälpte ju föga när chauffören varken förstod vad jag sa, eller kunde läsa på lappen! Till slut försökte jag desperat med hjälp av charader få fram adressen. Där satt han med kartboken i högsta hugg med mig gestikulerande som den värsta deltagaren i "Gester med gester" i baksätet, och till slut kom det där asiatiska leendet, den lilla nicken och ett "Ahh, know now"!

Tyvärr är det väl inte alltid den minen betyder att "jag vet", men det är ju i alla fall bättre än ett "no, no", då är man verkligt illa ute! Om vi kom fram?Ja, så småningom, fast jag antar att det finns betydligt närmare vägar dit än den vi åkte...

12 kommentarer:

 1. Asså, snacka om otur man kan ha då när chauffören är ny :) Och maken han bruukar minsann alltid gå åt fel håll så snart vi går ur en affär...

  SvaraRadera
 2. Hälsa maken att han har min fulla sympati och förståelse!

  SvaraRadera
 3. Adresslapp runt halsen tycker jag låter som en bra idé! Just sayin'.
  Just precis i departementet hitta i främmande städer är jag ganska strukturerad, faktiskt. OM jag har en karta, vilket ju börjar bli en omodern företeelse nu när alla har gps och appar och gud vet vad.
  Har jag en karta behöver jag inte ens någon taxi för jag är en jäkel på att gå.

  SvaraRadera
 4. Tyvärr kan jag inte påstå att jag är speciellt struktrerad på området hitta över huvudtaget oavsett främmande eller känd stad! Och går det gör jag - alltid alldeles för långt!

  SvaraRadera
 5. Tur att du hamnade rätt till slut :)
  Men det är väl så typiskt.
  Jag skulle komma vilse rätt snabbt där. För jag har ett lokalsinne som en ...som en...som en...ja...jag vet inte vad ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det räcker med att titta på taxibilarna för att tappa kontrollen över var man befinner sig. Hoppas att det är en stillsammare färgsättning inne i bilen.

  SvaraRadera
 7. Vad var det Boye sa? -Det är inte målet som gör resan värd.. Å andra sidan är det faktiskt dit man vill nå ibland. Rätt ofta. Tur ekvationen gick ihop till slut iaf! :)

  SvaraRadera
 8. Snyggt lackad taxibil. Det skulle vara kul om taxibilarna var så där förggranna även här i Sverige.

  SvaraRadera
 9. Cammilla: Välkommen i klubben!

  Steve: Jo då, det är det!

  Märta: Jo, det är väl det...

  Joanna: Trevligt att vi är fler.

  Per-Anders: Visst vore det!

  SvaraRadera
 10. Det är ju inte drömmen precis, att även chauffören är ny. Jag frågar alltid om det vet vägen dit jag ska innan jag sätter mig i baksätet,, för vissa skakar på huvudet.. Det är konstigt att de inte hr en GPS i yrkestrafik,, inte dä här i KL.

  Men du kom ju rätt till sist!

  SvaraRadera
 11. Jo då, så småningom brukar ju det mesta lösa sig...

  SvaraRadera