måndag 26 september 2011

Singapore Grand Prix

(Bild från nätet)


Jag är av den kategorin som tycker all sorts bilsport är jättetråkigt! Jag är över huvudtaget helt ointresserad av bilar. En bil, i min värld, är något som bara ska fungera! Om man häller i lite bensin då och då så ska det inte vara några problem. Till min makes stora förtvivlan tillhör jag även dom som aldrig kommer ihåg (eller inte vill slösa minnesutrymme på saken) olika bilmärken. Jag kommer ihåg färgen, och det räcker långt för mig!

Den gågna helgen var det Singapore Grand Prix för fjärde gången. I slutet av september varje år inträffar detta. Då kör man dessa fartmonster genom staden på avstängda och barrikerade gator. Nej, jag var inte där och tittatde, men det är svårt att inte ryckas med i den allmänna raceryran! Det säljs racerprylar överallt och stan kryllar av människor iklädda tröjor och kepsar som stödjer just deras favorit.

Hur som helst, så fick jag för mig att jag åtminstone skulle åka in och lyssna på spektaklet, så det gjorde vi! Vi åt på ett av alla de ställen som visade loppet på storbilds-tv - lite mystiskt var det att se bilarna på tv-skärmen, samtidigt som man hörde dem passera på gatan utanför.
Många var de, som bokat rum på det 73 våningar höga Swiss hotell med utsikt över stan. Där stod de på sina balkonger och tittade på loppet lite grann sådär från ovan. Med tanke på hur mycket folk det stod på varje balkong hade de troligen även bjudit in släkt och vänner för att titta på "spektaklet"!Att lyssna på ett formel1-lopp är nog att befinna sig i en av de mäktigaste ljudkulisser man kan tänka sig! Så småningom insåg väl till och med jag det vansinniga i, att med händerna hårt tryckta mot öronen, stirrandes in i en hög avspärrning lyssna på en massa bilar som jag inte såg och inte ens är intresserad av, så kvällen på stan blev inte så lång.

Sträckningen av banan
Även om jag inte är intresserad, så förstår jag vilken stor och häftig grej detta är. Det är ju lite speciellt när vanliga vägar mitt i stan stängs av för att dessa vidunder ska ta sig fram i strålkastarsken - och eftersom till och med jag tycker så, måste det vara rena himmelriket för den som är intresserad!

13 kommentarer:

 1. Men du, jag håller med dig. Ser verkligen ingen vits i såna lopp eller att en bil ska gå sönder. Nånsin. Borde vara livstids garanti på såna där :p

  SvaraRadera
 2. Ja...det är nog pampigt värre för den som är intresserad av sånt. För visst är det pampigt,men att kalla mig intresserad....nä...det är att ta i ;)
  Men en annorlunda sak att få vara med om kan jag hålla med om.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag känner igen mig.... Bilar,, ska bara gå.. Min L. han gillar MC race så i någon stund gav jag honom biljetter till nästas månads race,,, För egen del har jag ingen lust att gå dit,,men..

  Pampig utsikt..

  SvaraRadera
 4. Jag tillhör den udda kategorin "män med noll motorintresse". Man behöver ju inte förstå och gilla allt.
  Viasat Motor ingår i mitt sportpaket av TV-kanaler men jag har aldrig tittat på den. Jag kanske ska börja lyssna på Formel 1-tävlingar. Jag som älskar tystnaden och tar mig fram med elscooter och elbil. Nej, jag fortsätter lyssna till tystnaden.

  SvaraRadera
 5. När det gäller bilar har vi samma inställning. De ska rulla när jag vill det om de får litet service och bensin ibland! Ointressanta prylar för övrigt!

  SvaraRadera
 6. Trillingnöten: Livstids garant - ja, tack!

  Camilla: Jo, det var en annorlunda upplevelse, speciellt känslan av att stå mitt i detta ofattbara oljud.

  Katarina: förstår känslan, har också en som tycker mer om denna företeelse än vad jag gör...

  Steve: Härligt! då har du full förståelse för om jag säger att de där tävlingarna är varken roliga att titta eller lyssna på!

  Zarah: Precis!

  SvaraRadera
 7. Jag hade gärna varit där! Jag är lite/ganska road av motorsport. Vill inte kalla det för intresserad men stämningen brukar var njutsam!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Å andra sidan såg jag hellre rally i Singapore än med snö upp till knäna i Värmlandsskogarna. :)

  SvaraRadera
 9. Tack Marina för din snälla kommentar på min blogg. Jag håller inte med Märta för att stå i värmlandsskogarna och se svenska rallyt är nåt speciellt.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag också helt ointresserad av bilar. Vi bor på en liten gata med endast 23 hus och för säkerhets skull vinkar jag alltid till alla som kommer åkande och det tycker min man är urfånigt, för han vet förstås preciiiis vilka bilar som hör till vilket hus och hejar bara på dessa... Jag hejar för säkerhets skull på alla bilar jag ser... Man vill ju inte verka högfärdig! ;)

  SvaraRadera
 11. Lippe: Njutsam...nja ;) ok, det var rätt häftig stämning, men sen, resten...

  Märta: En intressant synvinkel!

  Sarah: Jag får väl erkänna att jag har aldrig tillbringat tid i värmlandsskogarna när svenska rallyt varit, så känner mig rätt neutral i frågan.

  Joanna: Detta beteende har jag full fårståelse för!

  SvaraRadera
 12. Hur långt är Singapore Grand Prix egentligen? Banan ser verkligen kort ut...
  Jag gillar nog inte sporter där människor och djur kan bli skadade...
  Samtidigt kan jag förstå att det finns intresse och jag har själv skrivit om Acropolisrallyt.
  Verkligen lustig känsla att se det på TV och samtidigt höra bilarna utifrån!

  SvaraRadera
 13. Eva: Jag kollade upp längden, och varje varv är ca 5km och de åker 61 varv. Enligt uppgift så ska alla F1-lopp vara lika långa. Antalet varv beror alltså på hur lång banan är.

  SvaraRadera