tisdag 6 september 2011

Att bo i ett växthus

Visst är klimatet underbart när det är varmt hela tiden...eller...!?

Jag måste dock erkänna att just det här tropiska klimatet har sina avigsidor också. Det är ju lite som att leva i ett växthus när fuktigheten ligger på runt 85% varje dag.  Och trots att allt växer väldigt bra i växthus kan jag ju meddela att jag inte blivit ett dugg längre, om jag växer så inte är det på längden...

Det finns massor med fördelar naturligtvis, jag behöver aldrig fundera på vad jag ska ha på mig, temperaturen är ju alltid densamma (plus minus några grader), åker man någonstans kan man packa lätt, jag fryser aldrig, det är alltid badväder, jag kan alltid sitta ute och äta, jag behöver inga ytterkläder, jag behöver inte smörja in mig med bodylotions av olika slag, läpparna spricker inte...och så vidare, med andra ord, ett väldigt bekvämt och skönt leverne!

Men, det finns avigsidor också, allt är fuktigt hela tiden! Om det inte blåser är det hopplöst att få tvätten torr, klimatet sliter oerhört på både saker och kläder. Det är ingen ovanlighet att saker möglar eller rostar. Till och med smycken rostar inomhus! När jag köpte min kamera följde det en "fuktbox" med köpet! Maten är ju en annan detalj, det här är ju som att ha rötmånad 12 månader om året, så att ta fram samma mat flera gånger ur kylen kan man glömma!

Men, som sagt, det är bekvämt, och det uppväger ju en hel del...sen är det väl bara att acceptera att, jag trots detta försök att bosätta mig i ett växthus, inte kommer att bli längre än vad jag är!

10 kommentarer:

 1. Seriöst tragiskt att man inte blir längre i ett varmt klimat!

  SvaraRadera
 2. Lite som i Uruguay där min mellantjej var utbytesstudent ett år. Luktade mögel om allt när vi kom hem därifrån efter ett besök.
  Men fint var det!

  SvaraRadera
 3. Den där mögellukten känns bekant, huuuu!

  SvaraRadera
 4. Vi var bara i Singapore några dagar, men det jag tyckte var jobbigt var att man var fräsch i exakt fyra sekunder efter duschen - sen var man klibbig igen. Och håret ska vi inte tala om. Mina vilda lockar blev ett enda krusigt virrvarr...

  Luftfuktigheten är rätt jobbig, tycker jag.

  Men själva värmen gillar jag. Skulle gärna vilja ha några extra grader hitskickade! ;)

  SvaraRadera
 5. Trillingnöten: Ja visst är det!

  Nilla: Som tur är klarar vi oss här hemma tack vare vår air condition, fast ibland skulle det ju kunna vara skönt att vara utan den!

  Susanna: Den är inte det minsta trevlig...

  Joanna: Det där med håret känns bekant! Skickar gärna några grader, har inget emot att dela med mig lite :)

  SvaraRadera
 6. Alla klimat har sina för- och nackdelar minsann...!

  SvaraRadera
 7. Men är inte fuktigt bra för huden.Det har jag hört någongång. Det mjukar upp och slätar ut. Så i stället för att bli längre kanske du blir yngre och med krusig frisyr. :)
  Tack för omtanken också, jag hörde glädjetjutet och förkylningen blev genast lättare att bära.

  SvaraRadera
 8. Inga långbyxor eller tröjor med i bagen?? ;)

  SvaraRadera
 9. Eva: Visst är det så!

  Gunilla: Ung, slät, mjuk, kort och lockig...tja, kanske ska stanna riktigt länge ;)Jag hjälper så gärna till med små tjut då och då - säg bara till!

  Patric: Nä du - inte ens jag och då kan du tänka dig hur varmt det är!!!

  SvaraRadera