söndag 25 september 2011

Nattgolf


Det finns en nackdel med golfen här jämfört med i Sverige och då pratar jag inte om vare sig banor eller väder, utan tidpunkt!

Här blir det ju mörkt vid sju-tiden och det medför vissa problem om man vill spela kvällstid. Det är ju faktiskt lite lättare om man ser bollen, även om man inte skulle kunna tro det... Hur som helst, det hela är löst genom att vissa banor har "nattgolf" det vill säga att det finns stora strålkastare som lyser upp banorna.
Nu har jag för första gången någonsin genomfört en sådan runda. Lite häftigt var det! Känslan när alla strålkastarna tändes var lite som att befinna sig i en film mitt i den där scenen när man står i mörkret på en stor idrottsplan och alla strålkastare tänds en efter en. Skillanden var väl att här hände det inte så mycket mer i filmen, än just det...


Till och med lilla golfbilen var försedd med ljus så att vi inte skulle köra vilse, man vet ju aldrig!


Det häftigaste var nog ändå inte själva golfspelet (det är sällan det är det), utan Singapores skyline med alla ljus som man har precis brevid. Plus att det just den här helgen är det Singapore Grand Prix, vilket gjorde att det stundtals var som att spela på en upplyst idrottsarena mitt i mörkret, med hela Singapores ljusprakt runt omkring, med en känsla av att befinna sig mitt i en vibrerande bikupa.


(Om det mot förmodan finns någon som är lika oinsatt i ämnet som jag själv, kan jag berätta att Singapore Grand Prix är ett formel 1-lopp, det vill säga en massa racerbilar som åker runt stan en himla massa varv!)

11 kommentarer:

 1. Ordet smältdegel poppar upp i min hjärna. Jag upplevde nyss motsatsen då jag med min elscooter åkte och hämtade morgontidningen. Inte en människa, inte ett ljud. Helt stilla. Det enda jag mötte var en uppgående sol.

  SvaraRadera
 2. Härligt att delta i nattgolfen med allt ljus från alla lamporna. Jag kan förstå att det är svårt att se bollen,, ha ha.

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det var mycket annat som man kunde titta på än golfen :)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Steve: Just det där kan jag sakna med jämna mellanrum - tystnaden!

  Katarina: Det var himla kul faktiskt - med eller utan kontroll på bollen!

  Camilla: Det var det!

  SvaraRadera
 5. Låter häftigt. Höghusen på den översa bilden påminner lite om Stonehenge i England

  SvaraRadera
 6. Försöker föreställa mej hur det känndes att vara med om det. ;o))

  Och då går tankarna sin egen väg och jag står på min egen gård kl 02.00 med en ficklampa som enda ljuspunkt och den ljuvligaste stjärnbeströdda himlen över mej. Med bara tystnad runt omkring mej. Och jag njuter..

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt fint det ser ut! Man borde verkligen spela golf!

  SvaraRadera
 8. Hoppas att det blev en bra runda - pannlampa är också bra!

  SvaraRadera
 9. Per-Anders: Lite åt det hållet kanske...

  Tina: Tystnaden är fantastisk och fruktansvärt underskattad!

  Eva: Prova, det är kul!

  Susanna: Alla sätt är bra, utom de dåliga!

  SvaraRadera
 10. Det måste onekligen ha varit en ganska speciell känsla.

  Utöver tystanden skulle jag nog sakna ljusa kvällar också. Är det inte jobbigt att det blir mörkt så tidigt? Eller tänker du inte på de eftersom du tillbringade sommaren i Sverige? Själv upplever jag det som väldigt hemskt att det mörknar så tidigt här nu.

  SvaraRadera
 11. Jo, ljuset är också något man saknar, fast som du sa, jag var ju hemma och fick det i somras - vill inte vara utan de ljusa sommarkvällarna där uppe i norr! Fast nu är det ju ljusare längre här helt plötsligt...det mörknar alltid mella sju och halv åtta, 365 dagar om året, lite förutsägbart, men, men...

  SvaraRadera