lördag 19 november 2011

Robinsons "Bad Boy"

Boken "Bad Boy" är den 19:e i raden av böcker, skrivna av Peter Robinson, som handlar om kommissarie Banks vid Yorkshire-polisen.

Nej, jag har inte läst alla, jag har läst någon "då och då" och vet inte säkert hur många. Som deckare tycker jag att hans böcker står sig bra. De passar väl in under rubriken "spännande bladvändare". En anledning till att jag gillar de här böckerna kan vara att jag tycker om beskrivningarna av den engelska landsbygden. På något vis så befinner jag mig där när jag läser, vilket inte känns det minsta fel!

I den här boken blir Alan Banks egen dotter i allra högsta grad inblandad på ett sätt som hon inte borde ha blivit. Ett antal felbeslut leder till en pressad fars jakt på sin dotter som befinner sig någonstans med en man som hon inte borde ha varit tillsammans med...

Tydligen har några av böckerna filmatiserats och sänts på engelsk tv under hösten och om de inte redan har sänts i svensk tv, så är de säkert på väg.

7 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok. Nä..jag tror inte att den har sänts på tv:n i Sverige. Då ska jag hålla ögonen öppna.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. ännu en bok som verkar bra, borde nog ta ledigt några veckor och börja beta av i bokhögen som nu ligger och väntar på att läst.
  kram

  SvaraRadera
 3. Camilla: Gör det och tala gärna om ifall den är bra!

  Sarah: Jag kan ju meddela att det är inte dumt alls, den tiden finns ju aldrig i vanliga fall!

  SvaraRadera
 4. Jag har ett gäng Robinson i hyllorna. Gillar hans stil och både omgivningar och karaktärer beskrivs på ett ömsint och nära sätt. Bad Boy läste jag för några månader sen och jag tycker det är en av hans bästa.
  kram

  SvaraRadera
 5. När jag läser en bok och känner att jag själv är på plats, då är jag fångad.

  SvaraRadera
 6. Åh, tack för tipset. Jag avgudar Peter Robinson sedan första gången jag satte tänderna i hans bok - den måste jag läsa! S

  SvaraRadera
 7. DOB: Ja, han har ett väldigt behagligt sätt att skriva samtidigt som det är väldigt spännande.

  Steve: Visst är det så!

  Susanna: gör det - den är klart värd att läsas!

  SvaraRadera