söndag 20 november 2011

Kåldolmar, hummus eller tortillas

I Kampong Glam, området runt omkring Sultan Mosque, finns inte bara en massa mysiga små affärer, utan också ett antal restauranger att välja på.


Naturligtvis finns många matställen med mat från arabiska länder, men här kan man också hitta västerländskt om man vill ha det. Kanske mexikanskt, eller rent utav svenskt?

I hörnet Arab Street/Beach Road kan man hitta den svenska restaurangen "Fika". Här serveras "typisk svensk mat" och det finns även frukost- och lunchmenyer. Jag har inte ätit där själv, bara passerat förbi på utsidan. Jag kan väl inte påstå att jag längtar efter vare sig kåldolmar eller korv stroganoff... men om det nu skulle vara någon som ligger sömnlös just för att man inte fått kåldåolmar på länge, kan  det ju vara bra att veta om att möjligheten till detta faktiskt finns.


Däremot skulle jag vilja rekommendera en annan restaurang i området, en libanesisk sådan på Bussorah Street, "Magic Carpet", med jättegod mat! Klart värd ett besök om någon råkar ha vägarna förbi! Men som sagt, det finns väldigt gott om restauranger i området, så precis som i alla andra områden i Singapore: man behöver inte gå därifrån hungrig!

8 kommentarer:

 1. Lite kul med svensk restaurang ändå, man vet ju liksom aldrig när andan faller på och man blir supersugen på kåldolmar eller annat :)

  SvaraRadera
 2. tittar på dina bilder och får direkt känslan - En ska bort!
  kram

  SvaraRadera
 3. Absolut ingenting kan få nog att längta efter kåldolmar!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kul att det finns en svensk restaurang. När jag reser vill jag äta lokal mat, men om jag bodde utomlands en längre tid skulle jag absolut kunna tänka mig att gå till en svensk restaurang nån gång! Sen gäller det ju att de kan laga maten ok också. Vi var på en sk "svensk" restaurang när vi var i Thailand en gång, men det som fanns på menyn där var schnitzel och pommes frites och sådär. Känns ju inte ursvenskt direkt...

  SvaraRadera
 5. Trillingnöten: Jo, det är det väl, man vet ju aldrig.

  Sarah: Undrar just vilken...

  DOB: Nej det är väl inget som jag känner någon akut längtan efter!

  Freedomtravel: Jag har faktiskt ingen aning om hur "svenskt" maten smakar här, men om det gör det, så är det klart att det kan vara kul någon gång om man skulle bli riktigt sugen på något "hederligt svenskt".

  SvaraRadera
 6. Fast det skulle ändå vara kul att testa hur svensk restaurangmat smakar på andra sidan jordklotet. Väldigt svenskt namn, förrsten. "Fika". Här i Timrå har vi ännu ingen snö. Gräsmattorna är gröna och penseerna blommar.

  SvaraRadera
 7. Kåldolmar som är så gott. Det var länge sedan jag åt några. Korvstroganoff kan jag däremot vara utan. Finns det verkligen falukorv i Singapore? Kan man undra. Eller vad använder de?
  Och nu blev jag hungrig. Inte bra, klockan är sovdags här.

  SvaraRadera
 8. Per-Anders: Ja, jag har förstått att vintern låter vänta på sig i år!

  Nilla: Jag vet faktiskt inte, men jag är mcet tveksam till att det görs på falukorv.

  SvaraRadera