söndag 6 november 2011

Träningsläger i Singapore!

Sådärja! Nu har vi avslutat veckans träningsläger med underrubriken: "Se så mycket av Singapore som möjligt på sex dagar"!

Jag har alltså haft sverigebesök under en vecka, och vi har lyckats se väldigt mycket av stan på den tiden. Eftersom min besökare var begåvad med en liten klämmig stegräknare, så vet jag att det, förutom fyra hyfsat trötta fötter, tog oss 103 204 steg att se Singapore!

Vi har på denna tid lyckats avverka tjusiga shoppingcenter på Orchard road, sett the Merlion i Marina Bay, hälsat på hos Buddah i Chinatown,och beundrat utsikten från Marina Bay Sands.


http://marinasbay.blogspot.com/2011/03/buddha-tempel-i-chinatown.htmlhttp://marinasbay.blogspot.com/2010/12/marina-bay-sands.html

Vi har cyklat på Pulau Ubin, där vi också hälsade på apor och vildsvin. Vi har varit till Bugis marknad, varit vid Sultan Mosque, Little India, Botanic garden och tittat på orkidéer, gjort en utflykt till Sentosa och vi har ätit på Clarke quay.

http://marinasbay.blogspot.com/2011/01/kampong-glam-och-sultan-mosque.htmlhttp://marinasbay.blogspot.com/2010/11/clarke-quay.html

Vi har ätit på Hawker Centre, vi har ätit chili crab på East Coast, vi har varit och tittat på alla bisarra statyer på Haw Par Villa och naturligtvis har vi druckit Singapore Sling på Raffles hotel!
http://marinasbay.blogspot.com/2011/04/tiger-balm-and-ten-courts-of-hell.htmlhttp://marinasbay.blogspot.com/2010/11/singapore-sling-pa-raffles-hotell.html

Det har varit några intensiva, men trevliga dagar och jag höll löftet Åsa, att lägga ut lite länkar så du kan läsa lite mer om en del av det vi såg! (Skulle det vara någon mer som vill det, så är det helt ok!)

Avslutningsvis kommer en av alla legender om lejonstaden, Singa Pura:

Prinsen av Sumatra, Sang Nila Utama, seglade iväg till en ö för att jaga och fick då syn på en hjort som han följde upp på en kulle. Därifrån såg han en annan ö med fina vita stränder. Han fick veta att det var "Temasek" och bestämde sig för att segla dit. På vägen dit drabbades de av en kraftig storm, och för att inte sjunka fick de kasta allt de hade med sig överbord, men stormen lugnade sig inte förrän prinsen slängt sin krona överbord. När han väl gjort detta, lugnade sig genast stormen och de kunde nå stranden på den nya ön. Här fick han syn på ett mystiskt djur med röd kropp, svart huvud och vitt bröst. Prinsen trodde att det var ett lejon. Han tog det som ett gott omen och bestämde sig för att bygga en ny stad på ön. Detta gjorde han, och kallade den "Singapura" (Singa=lejon och Pura=stad). Här bodde och regerade sedan prinsen i 48 år och ska ha blivit begravd på Fort Canning Hill.

14 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt hur mycket man kan se på så kort tid :)

  SvaraRadera
 2. Får man hyra den proffsiga guiden någon dag om jag får för mig att komma till Singapore?

  Annika

  SvaraRadera
 3. en maxad välpackad vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Önskade att det var jag som varit hos dig. Vilken upplevelse!
  kram!

  SvaraRadera
 5. Roligt, vi har nog många liknade bilder! Själv är jag något mör nu då besökarna lämant oss! hoppas vi kan ses nästa gång jag angör Singapore eller om du kommer till vår stad, en dag!

  SvaraRadera
 6. Trillingnöten: Om det går - och ändå finns det så mycket kvar!!

  Annika: Jag tror just den här guiden är jättebillig och hon följer väldigt gärna med - vem vet vi kanske kan byta tjänster? Tänkte ju faktiskt försöka ta mig till Bankok någon gång under våren och då vore det ju himla trevligt med en guide där!

  Sarah: Jo tack - tur att jag är ledig och kan vila upp mig ;)

  Camilla: Man vet aldrig, en annan gång, kanske...

  Katarina: Det måste vi försöka få till! Det skulle vara jättekul och KL är med på min "att-göra-lista" till våren. Har fortfarande inte varit där!

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder! Jag var i Singapore några dagar för fem år sedan - brings back memories ;-)

  SvaraRadera
 8. Vilket äventyr. Även om det aldrig blev nån Singapore sling för mig så vet jag nu i alla fall hur den ser ut 2011.

  SvaraRadera
 9. Oj, oj, oj, fick ni inte blåsor under fötterna? Jag tror att jag gjorde ungefär lika många steg i Rom och jag fick både blåsor och skoskav. Men det var bara att bita ihop och plåstra :)

  SvaraRadera
 10. Du har svart bälte i sightseeing!!
  kram E

  SvaraRadera
 11. Häftigt!!! Du skulle kunna extraknäcka som guide för turister!!

  SvaraRadera
 12. har du...en livboj till mig!? lämna din mail i en kommentar till mig (som jag inte publicerar) eller lägg upp bojen på din blogg så hämtar jag den där.
  kram E

  SvaraRadera
 13. Du måste varit den mest fantastiska värdinna och guide dina besökare kan ha önskat sig!
  Otroligt spännande läsning! :)

  SvaraRadera
 14. Annie: Det är väl så att Singapore är den där staden där "man spenderar några dagar", varken mer eller mindre. Läste någonstans att genomsnittsturisten stannar 2.5 dagar.

  Steve: Ska jag vara ärlig så är den vackrare än den smakar bra!

  Ninja: Vid det här laget är fötterna rätt härdade, många promenader har det varit de här åren!

  E: Kul att ha det i något!!

  Lippe: Hmm...det värsta är att de där turisterna måste vara beredda att gå åt fel håll ett antal gånger också...lokalsinne...vad är det!?

  Märta: Det är väl i alla fall vad man hoppas!

  SvaraRadera