söndag 28 november 2010

Champagne på 71:a våningen!

Inte helt fel, att dricka champagne och samtidigt kunna njuta av en utsikt som inkluderar en stor del av Singapore!Detta går alldeles utmärkt att kombinera om man tar hissen upp till våning 71 på Swiss hotel. Där finns det nämligen en bar från vilken man har en hisnande utsikt över stan. Naturligtvis kan man få annat att dricka också, men nu var vi där för att fira att vi fått besök hemifrån, och då tyckte vi att det kunde vara värt lite bubblande dryck!

Precis som övrig bebyggelse här, så har även den här ett speciellt utseende. Det är ett hus som till hälften är runt, och hälften kantigt. Det är lite svårbeskrivbart, men det är det bästa sättet jag kan komma på att beskriva det på. Jag trodde en gång att det var helt runt, men det visade sig att när jag försökte hitta tillbaka till det "höga runda huset", så fanns det inte! Det är alltså inte runt längre om man kommer ifrån andra hållet.Med sina 226 meter är det ett av sydostasiens högsta hotell. Det öppnades 1986, och idag finns det 1261 rum samt 16 restauranger och barer. (Vem är det som har sagt att det bara är i Amerika allt ska vara stort??) Detta räcker ju naturligtvis inte, utan den som bor där måste ju kunna ha något annat att göra än att sova, äta och dricka, så här finns också en spa-anläggning, ett gym, två utomhuspooler och sex tennisbanor. (Tennisbanorna ligger för övrigt på taket av en av byggnaderna!) Så här behöver man inte vara sysslolös. Skulle man mot förmodan tröttna på något av de här sakerna, så finns det ett jättestort shoppningcenter precis i anslutning till hotellet, och där kan nog de flesta fördriva ett antal timmar...

Eller så gör man som oss, struntar i allt det här, tar hissen ända upp, ser till att inhandla ett glas med något innehåll och bara sitter och njuter av utsikten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar