fredag 5 november 2010

Narcissus och jag

Undrar om man kan drabbas av narcissism när man bloggar!? Lite dragning åt det hållet är det väl i alla fall... Så måste det ju nästan vara när det är så viktigt att andra läser - och helst tycker om - det man skriver!

Nej, riktigt så illa är det väl inte, men ibland kan man ju fundera. Det är med en slags skräckblandad förtjusning jag konstaterar att efter gårdagens klämkäcka artikel i lokaltidningen om mitt "lyxhustruliv i Singapore" var det plötlsligt jättemånga som varit här och läst det jag skrivit. Grejen är, att jag tycker det är jättekul, och jag vill att ni som läser ska tycka om det ni läser!

Med andra ord, det som för någon månad sedan började som en kul grej, dels för min egen del, och dels för att de "närmast sörjande där hemma" skulle ha lite koll, har plötsligt blivit till något som jag vill att fler ska kunna läsa. Det borde ju i rimlighetens namn bottna lite i en narcissistisk ådra, men den kanske finns i oss allihop...?  (för alla ev oinvigda i den grekiska mytologin, så var Narcissus en vacker grekisk yngling som förälskade sig i sin egen spegelbild)

Ok, narcissistisk eller inte - jag tycker det här är kul ,och jag gör det nog mest för min egen skull, men jag tycker det är kul när jag ser att ni läser det jag skriver, och naturligtvis hoppas jag att ni tycker om det ni läser! 

We are so vain that we even care for the opinion of those we don´t care for.
 (Marie von Ebner-Eschenbach)

4 kommentarer:

 1. Jag tycker mycket om att läsa dina inlägg och se dina fina bilder. Anna tipsade om din blogg och jag tipsade vidare till dotra mi på lokaltidningen.Berit

  SvaraRadera
 2. Tack! Kul att du tycker om den! Jag förstod så småningom att "vf-historien" kom ifrån dig jättekul! Jag har ju inte sett det själv än, men jag har förstått att det blev bra!
  Marina

  SvaraRadera
 3. Jag som nytillkommen läsare gillar mycket i din blogg.

  Bekräftelse är något som är mycket viktigt för människan i alla åldrar. Bloggkommentarer ger ju bekräftelse på att det vi skriver läses, funderas över och t.o.m att någon annan tar sig tid att kommentera! Jag gillar också kommentarer... ;-)

  SvaraRadera
 4. Kul att du tycker om den! Det är som du säger, viktigt med bekräftelse, och lite växer man varje gång... Jag förstod inte vad jag gav mig in i när jag startade det här (och kanske inte riktigt förstått det än!), men kul är det :)

  SvaraRadera