onsdag 3 november 2010

Golfdag på Keppel Club!

Nu har jag spenderat en dag på Keppels golfbana i Singapore! För övrigt ett rätt behagligt sätt att spendera en dag på. Det blir ju inte sämre när man tänker på att biltermometern visade 29 grader när vi lämnade lägenheten 7.45 i morse. (ingen större risk för köldskador med andra ord!)

När man kommer fram lämnar man bara ifrån sig bagen så att någon kan placera den på en golfbil i väntan på att spelaren i fråga (i det här fallet jag) fått i sig sin obligatoriska kaffekopp innan rundan - vissa ritualer ändrar man inte på! Sedan tar man hissen upp till tredje våningen där man betalar greefeen, innan man kan parkera ändan i restaurangen som vätter mot golfbanan, i väntan på att det är dags att slå ut på första hålet.


Drivingrange och  klubbhus

Det är en mycket trevlig bana att spela på, lite kuperad, med hål som ramas in av palmer av olika slag. Naturligtvis finns det också vatten med fontäner, som förgyller tillvaron för de spelare som mot förmodan skulle råka slå sin boll ner i vattnet. Jag upptäckte också att det finns små "skogspartier" där det går att slå bort sin boll.  Det lockar inte så mycket att gå in och leta reda på en boll där, det sitter nämligen varningsskyltar för orm uppsatta utefter skogskanten - svarta kobror! (plötsligt känns huggormarna hemma på Bryngfjordens golfbanan förhållandevis ofarliga) Ormarna lyste tack och lov med sin frånvaro (precis som krokodilerna där jag spelade en annan gång). Däremot upptäckte jag att jag plötsligt hade en jättevaran i vägen när jag skulle slå, så det var bara att snällt vänta på att herr varan behagade flytta på sig. Han såg inte ut att tycka att det var någon större nyhet, han hade nog sett sådana varelser som mig förut. Troligen upplevde jag, som inte är van att se andra djur än rådjur på golfbanan, det som mer exotiskt!Efter en mer eller mindre väl genomförd golfrunda slog vi oss ner på en av de tre(!) restaurangerna som fanns att välja på. Just den här hette "Table by the bay", och det var just vad det var! Bord med utsikt över havet och Sentosa island i förgrunden. Så här satt vi,vid hav och vajande palmer - ca 10 minuters bilresa ifrån Orchard Road!


Utsikt från "Table by the bay"Det kan tilläggas att Keppel Club består av lite mer än golf, här finns en 50-metersbassäng, bowlingbana, biograf, tennisbana, tillgång till datorer med internet samt en liten spelhall med enarmade banditer. Så nu vet ni det alla bryngfjordare där hemma, att nu har jag satt nivån för hur vårt klubbhus ska se ut!

2 kommentarer:

 1. Patric Berntsson4 november 2010 14:59

  Ser bättre ut än vad Bryngan gör nu :).
  Hej...hoppas att allt är bra. Läste om dig i VF idag och kommer att titta in lite då och då. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, liiite bättre ser det väl ut...;)
  Jodå, allt är bra och du är jättevälkommen att "titta in"!!
  Marina

  SvaraRadera