onsdag 17 november 2010

East Coast park


För att göra det enkelt för oss, så ligger East Coast park utefter östkusten! Det är en sträcka på ca 15 km som sträcker sig i stort sett från Marina promenade till Changi airport. Något som kännetecknar denna sträcka är alla continerfartyg som täcker horisonten.I stort sett är det en 15 km lång sandstrand med palmer som ger perfekt skugga där det passar alldeles utmärkt att breda ut en picnic-filt. För dom som vill göra det lite mer avancerat finns det gott om grillplatser där man kan laga maten på plats (tillåtet bara på bestämda och utmärkta platser). Det finns också delar av parken där det är tillåtet att campa om man skulle vilja åka på tältsemester en helg...


Under veckorna är det här en lugn del av Singapore, men under helgen blir det desto mer liv och rörelse, och eftersom vi nu befinner oss där vi gör, så handlar det inte bara om att åka ut för att sitta på en filt under en palm. Nej, här finns en hel del annat att hitta på! Många hyr (eller har med sin egen) cykel och åker utefter strandpromenaden, eller varför inte rullskridskor.

Men bara så att ingen ska behöva känna sig sysslolös, finns också utomhusgym, tennisbanor, fiskebryggor, drak-flygar-hörn, thai-chi-hörn minigolf, lekplats...och sist men inte minst så finns det en stor damm med cable-skiing! Det är en anordning där man på vattenskidor eller wakeboard blir dragen runt med hjälp av en enorm apparatur. Erkänner att jag har fegat ur och aldrig testat, och jag nöjer mig fullkomligt med att sitta och titta på andra som  utövar denna aktivitet. Tittandet kan med fördel göras från den restaurang som ligger precis vid kanten av denna begivenhet.


Vid tal om restauranger, så är det naturligtvis ingen risk att någon ska behöva lämna East Coast park hungrig! Det är klart att det finns mat att tillgå... här  finns allt ifrån hawker stalls till restauranger med vita dukar på borden - det är bara att välja! Många är det också, så det stora problemet är inte om man får mat, utan var man ska äta!

Men jag måste säga, att eftersom jag tillhör den där skaran som inte arbetar, utan "bara är"och har möjlighet att åka ut under veckorna, så föredrar jag det framför helgen, för under veckan kan man faktiskt få känslan av att befinna sig någonstans på en (nästan) öde sandstrand med vajande palmer, långt borta från civilationen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar