tisdag 9 november 2010

Clarke QuayI stort sett kan man säga att Clarke Quay består av fem kvarter lagerbyggnader som renoverats och numer är restauranger och nattklubbar! Här var tidigare Singapore River fylld med lastbåtar och kajen bebyggd med lagerlokaler. Men efter att man flyttat verksamheten till en annan del av ön och "städat" upp såväl floden som omgivningarna, var det någon som fick den briljanta idén att göra om området till nöjeskvarter - och det lyckades rätt bra tycker jag!Mycket av den gamla bebyggelsen är kvar, om än i omgjort skick, och här kan man äta och dricka till långt inpå småtimmarna. Dagtid är det väldigt folktomt, men efter mörkrets inbrott är det ett myller av människor och ljud av alla de slag. Här finns det mesta man kan tänkas vilja ha. Det finns gott om restauranger utefter vattnet, men även om man tar ett kliv inåt kryllar det av barer och matställen. Om man vill kan man parkera vid en tunna på irländsk pub, eller varför inte ta ett glas vin sittandes i en rullstol på "The Clinic"? Kanske röka lite vattenpipa, äta mongoliskt, japanskt eller indiskt? Ja, utbudet är enormt, och det är bara att flanera runt och fundera under tiden.
Här behöver man inte heller vara rädd för att det ska bli för varmt (om man nu skulle vara det), eftersom det finns ett antal enorma "utblåsapparater" som ser till att kyla området, och kylan hålls sedan  på plats av ett antal jätteparaplyer som bildar ett gigantiskt tak över hela området.

Om man efter att ha ätit, av någon anledning skulle vilja, så kan man ju alltid ta en tur med "the Extreme swing" eller varför inte ett bungyjump i kapsel? Om inte annat för att se om maten blir kvar där den ska vara...
Om man går lite längre utefter vattnet kommer man till "Boat Quay". Här finns också ett antal barer och restauranger. De engelska pubarna duggar tätt och här kan man se engelsk fotboll och spela dart eller biljard, precis som det ska vara på en riktig pub! Fredag eftermiddag kan man se väldigt många engelsmän i sina rosa skjortor stanna till för en öl på väg hem från jobbet - även det precis som det ska vara! Det är ett fantastiskt färgspel från alla byggnader och broar vars ljus i olika färger speglar sig i vattnet. Det är också här man kan se alla asiater med sina kameror med jätteobjektiv och stativ sitta och invänta det rätta tillfället att föreviga någon eller något. Näst efter "the Merlion" och Marina bay, är det troligen ett av de mest fotade områdena i Singapore!
1 kommentar:

  1. Hej Marina!
    Har du tänkt på att börja skriva rese reportage i typ Lonely planet eller nåt? Du gör ju en massa fin reklam för Singapore iallafall. Kul att läsa! Ha det bra här snöar det! Kram Lotta

    SvaraRadera