tisdag 30 november 2010

Esplanade and Theaters on the bay


Klart det finns teatrar i Singapore, och inte bara en, utan ett antal men den mest spektakulära är nog den man hittar vid vattnet i närheten av Marina Bay.

Dessa byggnader, som inte består enbart av en teater, utan också en konserthall, öppnade sin dörrar för allmänheten 2002 och har sedan dess blivit en del av singapores skyline. De har ett mycket speciellt utseende, som för övrigt väldigt mycket har i det här landet, och det finns olika ideér om vad de föreställer. När jag såg dom först, tyckte jag att det såg ut som två sköldpaddor som låg vid vattenkanten, men det har jag förstått att det är det inte! I och för sig, så får jag väl erkänna att det i så fall hadlar om två sköldpaddor med rätt flikigt skal... nej, de varianter som jag har lyckats hitta är att det skulle vara flugögon eller durians (en lokal frukt).Här finns i alla fall en teater som rymmer 1600 platser och en konserthall som kan ta upp till 2000 åskådare. Men eftersom vi är i Singapore, så finns det mer än det, bland annat ett galleri, ett bibliotek, restauranger, barer och naturligtvis finns det affärer! Och om inte affärerna på själva esplanadområdet skulle räcka till, så kan man ta sig ner i underjorden och härifrån kan man gå "esplanade mall" som går härifrån till Raffles city, vilket är en hyfsat lång sträcka, och där det finns affärer, restauranger och små fikaställen hela vägen. Nej är det något som man inte riskerar i den här staden, så är det att inte kunna hitta affärer eller något att äta!

Utanför teaterbyggnaden finns det också gott om restauranger, barer och pubar, så inte heller här behöver man vara vare sig hungrig eller törstig. När det gäller mat, så är det som vanligt allt ifrån vita-linneduks-restauranger till food hawkers. Det finns även en utomhusscen där det är olika typer av gratisuppträdanden under kvällstid. Ofta kan man här få höra lokala band spela sin musik.

Olika konserter och teaterföreställningar är på gång hela tiden och det går säkert alltid att hitta något för de flesta typer av smaker. Men även om man inte ska på något av delarna kan det vara värt ett besök såväl utanför som inuti, för det är maffiga byggnader från båda hållen! Sedan så tycker nog jag fortfarande att det påminner om sköldpaddor, det måste ju vara bättre än såväl flugögon som durians...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar