torsdag 18 november 2010

Känslan av att vara miljonär

Jag är miljonär! Visserligen inte i svensk valuta, men ändå... Ok, valutan som jag är miljonär i är indonesisk rupiah, och det är väl inte riktigt så mycket som det ser ut, och pengarna i sig ser ut som monopolpengar, men många nollor är det!!

Det är lite som på "den gamla goda tiden" när alla europeiska länder hade olika valutor och man växlade till sig italienska lire, då infann sig också den där känslan av det var så många nollor på sedlarna så att det blev jobbigt att räkna! Men lite häftigt är det, att räkna pengar i 100 000-tal. Sedan är det ju så, att det blir lite arbetsamt att räkna om till annan valuta när det är så många nollor. Troligen är min hjärna lite begränsad när det gäller siffror, för det tar stopp när det blir för mycket av den varan, så det gäller att hitta på något enkelt och klurigt sätt att räkna på. Ska fundera ut om det inte finns någon möjlighet att använda sig av 10:ans multplikationstabell, det är ett sätt som till och med min hjärna hänger med på!!

Här växlar man för övrigt inte till sig pengar på banken, man går till en av alla "moneychangers" som finns överallt. Det är bara att svälja den där "präktiga svenska" känslan av att sådant måste man göra på banken, någon annan kan man väl inte lite på, eller?? Så till en moneychanger går man, fort går det och smidigt är det, och framför allt - rätt blir det!

Nu är det bara att försöka få plats med miljonerna i plånboken och packa ner "pass och pilett", för nu bär det av till en av Indonesiens alla semesteröar i några dagar: Bali, here we come!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar