fredag 26 november 2010

Golfresa till Bintan

Bintan är en ö som hör till Indonesien och som nås på bara 55 minuter med färja från Singapore. Ön är drygt dubbelt så stor som "storstadsgrannen", men med något(!) färre invånare, nämligen ca 200 000.
Norra kustlinjen upptas till stor del av resorter som består av jätteområden dit man kommer efter att ha passerat en vaktkur med bommar. Det är som en stor turistzon som riktar sig främst till singaporianer. Detta märks inte minst på att valutan som används här är singapore-dollar och inte indonesiska rupiah. Priserna är även de mer singapoianska än indonesiska. Här finns hotell, restauranger spa-anläggningar, pooler, barer och långa välstädade kritvita sandstränder och ett flertal jättehärliga golfbanor med havsutsikt.

Golfresor hit från Singapore är populära och köps med ett slags "all-inclusive-koncept" och startar med en, på singaporianskt vis, något kylslagen färjetur (eftersom man inte kan sitta utomhus), och på grund av tidsskillnaden är man i Indonesien innan man lämnat Singapore! Väl framme blir man omhändertagen och lotsad rätt väg genom tullar och visa-diskar och satt på en buss som tar passagerarna till rätt hotell. Ingen risk att man kommer fel eller går vilse här inte! Golfbagarna tar någon annan hand om och ser till att de hamnar på rätt golfbana och finns där när det är dags att spela.Golfbanorna är jättehärliga, med ett läge som gör att man vid ett flertal hål ser havet, palmer och sandstränder. Djurlivet är också rätt ok, här finns apor, ormar, och vildsvin! Apor vet jag att det finns, för det såg vi, och varnades för att lämna saker i golfbilen för dessa djur tycker uppenbarligen om att använda samma saker som vi, så de plockar med sig det de kan! Orm såg vi också, en fin gulrandig orm som, enligt caddien trots färgen, kallades "greensnake" och var lite för giftig för att klappas! Men eftersom den hängde på en gren i skogskanten var det rätt lugnt, för där är ju aldrig mina golfollar... Vildsvinen visade sig aldrig, men de borde finnas eftersom det fanns en vildsvinsfälla!
Nu kan vi börja prata vattenhinder...

Att spela golf med caddie är för övrigt en helt annan golfvärld! Jag är nog inte helt bekväm med detta, eftersom jag tillhör "kan-själv-kategorin"! Jag vill ta upp min egen boll på green, jag vill välja klubba själv och jag kan faktiskt ta upp och sätta ner flaggan i hålet!! Sedan kan jag ju också erkänna att det tog ett tag innan jag insåg att "two balls left" inte betyder att jag har två bollar kvar, utan att jag ska sikta "två bollar vänster om hålet"... Fast å andra sidan är numer såväl skor som klubbor så blanka och fina som de inte har varit sedan de inhandlades för x antal år sedan!
Jag har nu spelat tre av Bintans golfbanor, och alla är kanonfina med ett underbart läge. Fast det är klart, för någon som normalt spelar golf i hällregn klädd i underställ och regnkläder, är troligen alla golfbanor där det är varmt, soligt och torrt jättebra att spela på! Om man sedan som jag, tycker att golfen är en bisak, och själva naturupplevelsen huvudsaken, blir det ännu bättre, för även om spelet inte fungerar sådär jättebra, kan man ju springa omkring och njuta av omgivningarna!

Som sagt, Bintan är en ö med underbart fina turistzoner för div resortpaket, men efter att ha läst en del om ön, inser jag att det finns en hel del annat att se där också. Så nästa gång kanske det vore idé att lämna det inhängnade området och ta del av den indonesiska delen av ön också!

2 kommentarer:

  1. Jag vill också spela där.Berit

    SvaraRadera
  2. Patric Berntsson29 november 2010 16:23

    Med all den träning du får på fina banor tror jag att vi måste spela några partävlingar kommande säsong :)

    SvaraRadera