torsdag 11 november 2010

Klotterfria kakelundergångar!

Dom finns faktiskt - kaklade undergångar utan klotter eller skräp! Här är de så välstädade så att det blänker om såväl golv som väggar.Det är väl inte bara renheten som facsinerar en västerlänning egentligen. Om man tänker på hur mycket folk som finns i denna storstad, så förundras man faktiskt också av frånvaron av tiggare. De finns, men på ett mycket mer" raffinerat sätt" än i andra storstäder där jag har varit. Jag tror att de får sin tilldelade undergång, (eller gathörn för den delen) där de har tillstånd att stå och endera sälja servetter, eller sjunga och spela.

I "vår" tunnelbaneundergång är det två stycken som delar på spelandet. De låter i och för sig rätt lika, men den ene sjunger gamla hederliga schlagers, medan den andre låter som en engelsk frälsningsarmésoldat! Ni, vet, "Pärleporten" och alla andra käcka låtar, fast på engelska. Det mest fantastiska med dessa två herrar är, att rätt som det är så försvinner de för att ta lunchpaus, och då lämnar de allt, instrument och sparbössa och går därifrån! Och jag är rätt övertygad om att det alltid är kvar när de kommer tillbaka.

Det är väl inte direkt någon skönsång, men lite trevligt är det faktiskt när de står och slår sina tre gitarrackord och sjunger något kämmigt till!


"Vår" tunnelbaneundergång efter att sista tåget lämnat stationen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar