onsdag 13 april 2011

Att sprida glädje och tacksamhet!

Under tiden jag varit här har jag insett att det där med att alla asiater är så artiga inte alltid stämmer, åtminstone inte när det gäller Singaporianer. Ibland får man känslan av att de ler och är så väldigt artiga under arbetstid, så det räcker inte till när det blir fritid.

Det finns några mycket enkla sätt att göra en Singaporian såväl lycklig som tacksam och förvånad:

Sätt nummer 1:
Sakta ner farten på bilen och släpp in någon i bilkön! Detta händer inte, utan man ska ligga så nära framförvarande bil som möjligt så att ingen kan smita före i trafiken!

Sätt nummer 2:
Låt någon med färre antal varor gå före i kassakön! Så gör man inte heller utan anledning, utan om någon har fått en plats i kön så behåller man den oavsett vad som händer.

Sätt nummer 3:
Håll upp dörren för den som kommer bakom! Det är också något totalt okänt för en Singaporian, utan har man väl kommit genom en dörr så släpper man den, det spelar ingen roll om den bakom har fulla händerna i kassar eller barnvagn, dörren släpps oavsett hur nära den bakom är.

Det finns säkert fler sätt man kan överraska glatt på, men det här är tre enkla metoder för att överraska, och faktiskt tvinga fram ett leende och ett "thank you"!

3 kommentarer:

 1. Vet du, jag tror det funkar här också! I trafiken vet jag att det funkar iaf :) Om man är på bra humör och rör sig bland folk så kan man faktiskt med enkla medel sprida lite glädje!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det finns inte en risk att de tror att man har ulterior motives då...?

  SvaraRadera
 3. Lippe, ja, det stämmer nog rätt bra, med rätt inställning och om man är på det humöret, kan man nog göra många glada!

  Nilla: Jag är beredd att ta den risken, kan vara spännande att se vad som händer...

  SvaraRadera