torsdag 14 april 2011

Från kloster till pub


CHIJMES, ligger mellan Raffles City shoppingcenter och Victoria Street och är fyllt med restauranger och små mysiga affärer. Här kan man äta på tepanyaki-restaurang, man kan äta sushi, Italiensk pizza eller pasta, spanska tapas, amerikansk biff, eller ta en öl på Harrys medan man ser engelsk fotboll på stor tv-skärm utomhus, eller om man föredrar vin, kan detta fås på vinbaren. Kort sagt, här finns det mesta i mat- och dryckesväg!

Här finns även bra fotograferingsbakgrunder för bröllopspar som väljer att ha sin middagsbjudning här.

CHIJMES står för "Convent of the Holy Infant Jesus" och var från början ett kloster som öppnades 1854 och drevs av franska nunnor. De bedrev skola, barnhem och tog även emot utsatta kvinnor. Idag finns inte många spår av dessa aktiviteter bevarade, men byggnaderna finns kvar och det är här man kan hitta alla dessa restauranger, barer och butiker.


Innergården är en stor uteservering som delas av flera olika restauranger och det är här många samlas kvällstid för att ta en öl och se fotboll på storbilds-tv.


 Det är jättemysigt och absolut värt ett besök. Det är ju fantastiskt kul att byggnader kan bevaras och återanvändas, även om man ibland kan fundera på vad nunnorna tänker när dom kikar ner på alla överförfriskade glada människor som skålar och skriker när Manchester gör mål inne på deras klostergård...

4 kommentarer:

 1. Verkar vara ett trevligt ställe. Undrar om det är samma Harrys som finns i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Det är i alla fall samma "Harry´s-skylt", så det är säkert samma kedja och de har pubar på fler ställen här i Singapore.

  SvaraRadera
 3. Häftigaste Harrys-pub jag sett... :-)

  Trevlig fortsättning på påskhelgen!

  SvaraRadera
 4. Leave hip nеarly of import Pοrtion οf the tantric massage, touching.
  Thіѕ therapy hаs been in cosmoѕ since vеry tеnder & tenԁer yеt tοo inсredіbly
  thrillіng аnd tantalising. once more, its pοpulaгіty grew
  untіl at lоng last in the 1996 summertime Olympics norm,
  the women of рrimal Τhе Ѕtates utilizеԁ this kіnd of
  massаgе to help ωith ѕterіlity, flοw, anԁ
  climаcteric.

  Feel free to surf tо my blog pоѕt :: tantric massage in London

  SvaraRadera