söndag 17 april 2011

Moules frites på Robertson Quay

Första gången jag hörde talas om att man kunde äta musslor och pommes frites tillsammans var ett antal år sedan på en semesterresa i Frankrike (på den tiden då vi åt musslorna och barnen åt pommes frites). Jag erkänner att jag tyckte det lät jättekonstigt, men insåg snabbt att det var jättegott, och att rätten faktiskt kan varieras med hjälp av olika smarriga såser till musslorna.


Moule frites är den fransk/belgiska motsvarigheten till Engelsmännens Fish and chips, och musslor kokta i någon god sås känns väl lite mer "gourmeiskt" än panerad fisk med remouladsås...

Det finns en belgisk restaurang, Brussels Sprouts, belägen utefter Robertson Quay med utsikt över vattnet, som har specialiserat sig på just denna rätt. Menyn dignar av olika "Moules Frites-rätter", dvs musslor kokta i olika sorts såser - jättegott!! (förutsatt att man tycker om musslor, då förstås)

Vad ska man hitta på väggen i en Belgisk restaurang om inte Tintin och hans vänner...

Man kan besöka restaurangen utan att tycka om musslor för det finns även annat ätbart på menyn, och om inte annat kan man ju alltid roa sig med att testa olika sorters öl, eftersom det finns runt 120 olika sorter på öllistan.

Den ligger alltså väldigt fint, precis utmed vattnet vid Robertson Quay, men vi gjorde upptäckten att det är bra att boka bord i förväg om man vill sitta på utsidan, vilket vi naturligtvis inte hade gjort, så musslorna fick vackert intas sittandes vid bardisken.

Fast med facit i hand, var det väl inte helt fel, eftersom det förde med sig ett besök vid den franska vinbaren med bord precis vid vattnet lite längre bort utmed promenadvägen, så kvällen avslutades i alla fall med vattenutsikt!2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig provat musslor. Fast vinglasen ser svalkande och inbjudande ut. Eller är det öl i glasen?

    SvaraRadera
  2. Tintinvägen gillar jag... ja, de övriga bilderna också.

    SvaraRadera