fredag 29 april 2011

Lunchutsläppta fötter

Om man bortser från att det kan vara mycket trafik vissa tider på dygnet, så är buss ett väldigt behändigt sätt att ta sig fram här. Det finns olika varianter av detta fordon, det finns vanliga bussar, "ledade" bussar och så finns det dubbeldäckare.

Min senaste bussresa var just med en sådan tvåvåningsbuss och eftersom jag kan tycka att det är lite kul att se världen lite grann sådär från ovan, så gick jag upp och satte mig på övre plan. Jag hamnade på andra sätet och framför mig hade en medelålders kinesisk man parkerat.

Jag har läst, att enligt kinesisk kutym så ska man inte visa fotsulorna mot någon annan, eftersom detta är mycket oartigt. Kan ju säga att just den sidan i den kinesiska boken om vett och etikett hade inte den här mannen läst, alternativt så var han ovän med dom flesta som rörde sig utomhus denna dag.

Han satt ju längst fram, så han hade helt enkelt tagit av sig barfota och tagit stöd mot fönstret med sina fotsulor. Så satt han halvsovandes tills han tyckte det var dags att gå av. Då tog denne man, klädd i skjorta och mörka byxor, helt sonika fram sina strumpor, drog dom på sig och stoppade ner sina numer strumpförsedda fötter i ett par svarta välputsade loafers precis som om det skulle vara den mest naturliga lunchrasts-procedur som finns, reste sig och gick av bussen.

Inte vet jag, men det kan ju vara så, att denne man, när han inte arbetar, går omkring i skor som inte stänger in tårna, så under sina luncher tar han en rundtur med bussen för att lufta fötter och tår...

5 kommentarer:

 1. Bild tack hihihi!
  Låter hejvilt men Bangkokianer och andra invånare bör heller inte visa fotsulorna, mycket oartigt. Hoppas dock att han fick en bra tuppiluring.....

  SvaraRadera
 2. Han kanske kände sig trotsig just denna dag. Själv gick jag en sväng på lunchen igår och svalkade mina fötter i Nissans vatten. Förhoppningsvis var det inget brott mot något vett eller någon etikett.

  SvaraRadera
 3. Susanna: jag lovar att det var frestande att ta uppkameran, men något sa mig att det inte riktigt var läge...

  Jag hoppas och tror, att det är lugnt att vandra omkring i Nissan utan att någon reagerar!!

  SvaraRadera
 4. Snart har revolten i Mellanöstern kommit till Singapore, sanna mina ord. Det är såna där små rebelliska etikettsbrott det börjar med har jag hört.
  Eller så luftade han bara tårna haha. Han kanske får fotsvamp av att stänga in fötterna hela dagen. Jag åkte sån där dubbeldäckare i Barcelona så jag vet att det fläktar bra där på övre våningen.

  SvaraRadera
 5. Synd att det inte blev något foto.

  SvaraRadera