tisdag 5 april 2011

Malaysisk paradisö!


Nu har jag äntligen hittat min paradisö som jag har letat efter! Den ligger på Malaysias östkust och heter Sibu. Här har vi nu tillbringat fyra helt fantastiska dagar. Jag har nu fått bo i den där "hyddan på stranden" och suttit på verandan och lyssnat på vågbruset. Helt underbart!

Ok, lite överdrivet kanske, det var väl ingen riktig "hydda", men väldigt nära, och den låg väl inte stranden, men väldigt väldigt nära och vi kunde faktiskt både se och höra havet från verandan. Frågan är om det finns något mer rogivande än att somna till vågbrus och vakna till detsamma fast tillsammans med fågelkvitter!?

Vattnet var precis sådär som man kan förvänta sig att det ska vara när man befinner sig på en paradisö, varmt, grönt och alldeles underbart att bada i. Dessutom, för att späda på det paradisiska, så fanns det varken tillgång till mobilnät eller internet! Frågan är om det kan bli mer avkopplande...

Sibu ligger alltså på ostsidan om Malaysia. Det består av flera små öar, och att det är små öar, förstår man eftersom huvudön, där vi var, är ca 1gånger 6 km och har en befolkning på ca 200 personer, vilka samtliga bor i öns lilla fiskeby.
Allt var väldigt bra ordnat, vi åkte buss ifrån Singapore, sedan var det speedboat över till ön ifrån malaysiska fastlandet, fort gick det, och efter den såväl skumpiga som blöta överresan förstår man varför packningen ska vara inplastad! Vi bodde på Sea Gypsy Village, en liten resort som ägs och drivs av en familj, där allt fungerade helt kanon! Att det är litet, inser man eftersom det inte finns lås på dörrarna, utan pass och dyligt låser man in på kontoret, sedan fanns det nog inga mer lås någonstans!

Här är de specialiserade på dykning, men det går alldeles utmärkt att bo här utan att dyka!! Det finns ju ett antal andra små expeditioner man kan roa sig med om man vill det, bl.a. en snorkeltur till en liten helt fantastisk "Robinson Kruse-ö" med koraller runt omkring.


Så om man vill ha en riktigt avkopplande semester, utan någon som säljer halsband eller erbjuder massage, utan att ha en aning om vad som händer i världen, och samtidigt se var i världen "Expedition Robinson" spelades in, då är det här ett alldeles fantastiskt alternativ!

9 kommentarer:

 1. Herregud, vad ljuvligt!!!
  Jag är mållös.

  SvaraRadera
 2. Låter fantastiskt trevligt. Precis vad jag skulle behöva. Men det där med att det inte finns internet..! Undrar om man skulle klara det i dagens tider. Man håller ju på att vänja sig vid att alltid vara uppkopplad.

  SvaraRadera
 3. Ja, det här måste vara paradistillvaro! Och Per-Anders, det går faktiskt att vara utan, det är jätteskönt!!!

  SvaraRadera
 4. Marina - vilket fantastiskt ställe. Hit skall jag åka på semester inte tu tal om saken. Slipper "svenska" turister för en stund....mycket bra tips!!
  Tack/mvh S

  SvaraRadera
 5. Ja, det mär absolut ett av de mest rogivande ställen jag har varit på...och om det skulle råka finnas någon svensk i närheten, så är det i alla fall inte många!

  SvaraRadera
 6. Jag suckar Åååååhhhhhh

  SvaraRadera
 7. Jaha, inte så tokigt alltså! Vi bor på en ö med ca 8 inv Ön heter Baggholma (Åland) och det finns inte ett får men säkert flera älgar än människor. Det som hörs här kan vara svalornas flykt och havsörnarnas skrikande när de snurrar omkring i juni. Men vi har fiberkabel och elektrisitet och vatten i kran o dush, men när vi far på semester reser vi till Fuengirola och lever lite bekvämt stadsliv med uppvärmd pool och pubar o barer och medelhavsbrus...

  SvaraRadera
 8. Det låter som en fantastisk tillvaro! Sen är det ju alltid kul med variation - åt vilket håll det nu månde vara...

  SvaraRadera