onsdag 11 maj 2011

Silvertape - bra till allt!

Hur skulle vi klara oss om inte det fanns silvertape? Jag visste ju redan tidigare att det är bra till mycket, men nu har jag hittat ytterligare ett användningsområde, och det tack vare en flygresa till Sverige!

Eftersom jag nu skulle åka till Sverige så klämde jag ner mina fötter i ett par skor som inte var öppna runt om (alltså "inte flip-flop"!). I den skomodellen hade inte mina fötter varit placerade sedan januari, men det hade säkert gått bra om jag varit begåvad med den typen av lokalsinne som innebär att man hittar rätt bra...

Nu är inte mitt lokalsinne av den arten, så det innebar ett antal fel vägval på flygplatsen, och ett antal kilometer (?) extra i olika gångar för att hitta rätt, med följden att delar av mina fötter började anta en viss röd ton.

Det var då, väl inne på plats i flyget, som jag fick en ídé som inte verkade vara så komplicerad, nämligen att helt enkelt fråga flygvärdinnorna efter plåster...nja, så enkelt var det inte...dessa söta thailändskor och jag förde någon slags "gester med gester-variant" för att lösa detta och kontentan blev att jag fick silvertape!!

Men om ni visste vad bra det blev, silvertape med lite toapapper i - vilka suveräna skavsårsplåster!

Bortsett från detta, en borttappad tröja i Bankok och lite mer vilset irrande i gångar på Arlanda, så var det en mycket smärtfri resa mot nordliga breddgrader...

5 kommentarer:

 1. silvertejp, whisky, hårdrock och en vilja av jävlaranamma! det är allt man behöver! Rock on!!

  SvaraRadera
 2. Ok, då vet vi att plåster på teckenspråket blir silvertejp på taihländska!!

  SvaraRadera
 3. Ofrivillige bloggaren..: Håller med om allt, bara jag slipper whiskeyn...försöker förtvivlat lära mig - det kan ju vara bra att kunna när man blir stor...;)
  Lippe: Vad tror du om vi skulle ta och skriva en thai-svensk teckenbok!?

  SvaraRadera
 4. Japp - och silvertapen satt kvar hela vägen!!

  SvaraRadera