måndag 16 maj 2011

Programmet ingen tittar på...eller??

Så har det då visats en gång till - programmet som ingen ser på, men som har skyhöga tittarsiffror - årets melodifestival. Visserligen är jag helt värdelöst i matte, men det är en ekvation som jag har väldigt svårt att se hur den ska gå ihop, men det fungerar tydligen. 

Med tanke på hur upplägget är idag, är det lite svårt att förstå att Sverige faktiskt bojkottade hela tävlingen 1976 på grund av att den var "för kommersiell"... tycker nog att det finns lite(?) drag åt det hållet idag också...

Jag tillhör en av dom där "slötittande" personerna, det vill säga att tv:n gick och jag lyssnade med ett halvt öra, men nu har jag i alla fall hört och sett Sveriges nya svärmorsdröm till idol, och han var väl precis så söt som jag hade förstått att han skulle vara.

Ja, ja, man får väl tycka vad man vill om denna tillställning, men det kanske är så, att vi måste inse att 120 miljoner tittare inte kan ha fel...

8 kommentarer:

 1. 120 miljoner flugor har inte heller fel - ät skit...

  Jag kan liksom inte heller förstå den där ekvationen. Hela tillställningen är kommersiell och det känns tragiskt på något vis, när ännu ett av Europas fattigaste länder, satsar stora summor pengar på det, vinner och sen ska vara värdar nästa år. Vem ska betala det?

  SvaraRadera
 2. Jag tillhör dem som hade på TV:n och under tiden surfar på datorn ist. Jag hänger inte med och har inte koll och kan lika gärna missa det om jag har en annan kanal på. I år tog syrran och jag en fika precis lagom men när Saade sjungit så orkade vi inte titta mera! Jag tycker nog ingenting egentligen och jag brukar ju alltid tycka något men det känns som om de som gillar det kan få ha det kvar för ingen far ju illa av det. Hoppas jag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland kan man ju fundera över hur roligt det är att vinna egentligen, det lär ju kosta mer än det smakar!

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att tävla i musik.... Och i årets ESC märktes det mer än väl. Det fanns väldigt många bra bidrag, ingen "stack upp" speciellt mycket. Satt och lyssnade, (håller på med en pläd i mormorsrutor åt lillesyrran *ler* så jag koncentrerade mej på den) och tittade emellanåt på artisterna och den fantastiska "scentekninken".

  I mitt tycke är det helt okej musikunderhållning, inget jag måste se, men kul att titta på om jag är hemma.
  Det enda jag stör mej på är att respektive lands kommentatorer inte kan låta bli att vara så ironiska. Tänker då på Finlands och Sveriges... Tycker att dom ska låta tittarna få bestämma själv vad som är fult, gammalt, vansinnigt etc..

  SvaraRadera
 5. Förra året var jag faktiskt i Sverige, hade just varit inlagd på sjukhus.

  Minns att jag låg i soffan och halvsov så jag antar att jag blev en av de där som inte såg men halkade med i tittarsiffran eftersom resten av familjen var aktiva. Håller med "Den ofrivillige bloggaren" om den tragiska biten.

  SvaraRadera
 6. Jo, det är säkert så, att det är många av de där miljonerna tittare som "halkar med" i statistiken...

  SvaraRadera
 7. Ja, vem ska betala nästa års jippo?

  SvaraRadera
 8. Det återstår väl att se...

  SvaraRadera