fredag 20 maj 2011

Bryngfjordens golfklubb

Nu ska det faktiskt bli lite golftjat igen, inte något referat från en runda, inte några käcka tips och ideér (det vill nog ingen ha av mig i alla fall...!), utan bara lite om den bana där jag "hör hemma".


Jag kände att nu har jag skrutit så över alla fina banor jag har spelat i Singapore "med omnejd", så nu måste jag faktiskt få skryta lite över Bryngfjorden också!


Det är en av tre banor som finns i Karlstad. Klubben bildades år 2000 och 2005 var 18-hålsbanan klar. Det finns ingen swimmingpool, inga tennisbanor, ingen biograf eller spelhall - och tänk vad himla bra det går ändå! Här finns heller inga varaner, krokodiler eller apor, utan bara vanliga hederliga rådjur, huggormar och kråkor!

Pumpen till  det kalla och goda källvattnet

Här har vi spenderat ett antal fester på en grusplan, eftersom det inte har funnits klubbhus, vi har fått treva oss fram i mörker med ficklampor, men jisses vad kul vi har haft!

Men nu, nu står klubbhuset där! Byggt till stor del av idéella krafter. Nu har vi till och med en restaurang med god mat och en helt underbar veranda där man kan sitta och kika på de som kommer in på sista hålet. (Det är något roligare att kika på än att bli kikad på...)Läget är rätt fantastiskt med tanke på att man kan faktiskt ta stadsbussen till banan.

Nej, det är nog så, att det behöver inte vara en massa andra aktiviteter och ett klubbhus i flera våningar med hiss och andra lyxiga "tillbehör". Trivs man med varandra och gillar läget som det är, så kan det bli ett fantastiskt resultat ändå!


För att göra ytterligare lite reklam, så finns här länken till hemsidan om någon skulle vara intresserad!

http://www.bryngfjorden.com/

5 kommentarer:

 1. Å,vad fint.
  Kan tänka mig att det är rogivande att gå där.
  Här i Örnsköldsvik har vi också en bra fin golfbana...har jag hört ;)
  Det är Peter Forsberg (Hockeykillen) som äger den.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. jodå, det kan vara rogivande...mer eller mindre!!

  SvaraRadera
 3. mmm vi får njuta av läckra bilder även från din tid i gamla Svedala...

  SvaraRadera
 4. Imponerande och kul med bilder.
  Hälsa Lars.
  Hoppas att ni har det bra..

  Jonas Seleskog

  SvaraRadera
 5. Tack - kul att du tyckte om det! Allt är bara bra med oss och vi har det rätt skönt här i värmen... Hpppas ni har det bra i det frostiga klimatet där borta också!
  /Marina

  SvaraRadera