måndag 24 januari 2011

Säsongens första golfrunda!


Så var den avklarad - säsongens första golfrunda. Premiärrundan, som varje år brukar gå av stapeln när det är kallt och regnigt, på en lerig och vanligtvis rätt våt bana, är nu spelad i strålande solsken på mjuka torra gröna fairways!Har idag varit på Raffles golfklubb, som ligger norrut mot Malaysiska gränsen och gjort ett antal desperata försök att få ner den där "lilla lilla bollen" i de där "stora stora hålen", och det gick väl sådär... Jag kan ju säga som så, att det finns två 18-hålsbanor varav den vi spelade heter "Lake course", och namnet har väl inte kommit till av en slump - mycket vatten var det...Här finns det ingen skog med varningsskyltar för svarta kobror, men i stället finns det krokodilvarning! Såg dock inget exemplar av detta djur, utan det närmaste vi kom var en hyfsat stor varan som knallade över fairway på ett ställe och mest såg ut som om han tyckte att vi borde roa oss med något annat än att störa honom.

Raffles Country Club är en av Singapores ca 20 golfklubbar, och som de flesta andra är det så mycket mer än en golfklubb. Här finns det swimmingpool, badminton, tennis, relaxavdelning,gym, biljard, spelautomater, bankett/konferensrum, squash, rum för kort- och mahjongspel och naturligtvis restaurang. Med andra ord, finns det bra möjligheter att underhålla sig här en dag även om man inte spelar golf.

Skicket på de golfbanor jag har varit på här är fantastiskt! Men med tanke på den aktivitet som det är på banorna är det kanske inte så konstigt. Nu handlar det inte bara om att det åker runt folk och klipper gräs, nej, här blåser man ihop alla löv för att sedan forsla bort dom, man rensar bunkrar för hand (hittade några banarbetare idag, hopkrupna med paraplyer som skydd, rensandes bunkrar), sopar plattor och vägar, rensar rabatter... Det kanske inte alltid går så fort, men med tanke på mängden personer som sysslar med detta, så måste ju resultatet bli därefter.Av själva golfspelet finns det en hel del mer att önska, men det är ju svårt att klaga efter en dag som denna med kanonväder, tillbringad på en golfbana med vattenvyer och kokospalmer.3 kommentarer:

  1. Låter ju inte helt fel det där. Undrar om man får extrapoäng om man träffar gapet på en krokodil.

    SvaraRadera
  2. Om inte annat skulle det helt klart göra det hela lite mer spännande!!

    SvaraRadera
  3. Det låter underbart med strålande solsken och torr golfbana! Sedan är ju inte din omgivning fy skam heller. Passa på att njut...

    SvaraRadera