tisdag 1 mars 2011

Golftävling på Tanah Merah

Eftersom det är sportlov där hemma den här veckan, så har vi under helgen som gick tillbringat en mycket sportig och krävande(?!) söndag med att titta på "Women´s champions" på Tanah Merah countryclub. Det var kul att se såväl tävlingen som banan denna mycket varma och soliga söndag.
Det första jag gjorde var att reta upp ett gäng med ettriga myror genom att trampa i deras bo, vilket i och för sig inte var speciellt snällt gjort, men de förstod väl snart att det var ett misstag att bita så hårt, för de flesta av de som bet sig fast gick nog till de sälla jaktmarkerna... Efter denna incident tittade jag mycket noga efter hur det såg ut där vi ställde oss, och resten av dagen förlöpte lugnt utan missöden.

Vi fick se bra golf och en underbart vacker golfbana med tees som vi gladeligen skulle använda som greener hemma i den "vanliga världen" och vackra omgivningar med lövfria fairways och rabatter utan tillstymmelse till ogräs. En anledning till att det är så välansat är naturligtvis att man varje dag(!) fyller cirka 150 säckar med löv, kvistar och liknande som krattas ihop. (hur många dom är som har denna intressanta arbetsuppgift har jag inte en aning om)
Oavsett väderlek, så är man aldrig riktigt nöjd utan någon slags elektrisk företeelse som gör livet behagligt när man ska fika. Hemma handlar det ju ofta om infravärme, men här hade de ställt ut fläktar som förutom att de blåste skönt, även spred svalka genom något slags dis som kom ut genom fläktarna!Lite kul är det ju att se dessa funktionärer hålla upp skyltar med "stand still" och "quiet" på, samtidigt som det lyfter och landar flygplan hela tiden på andra sidan staketet, där Changi flygplats är belägen. Frågan är om det verkligen kan störa mer med en telefonsignal jämfört med ett jätteplan som drar igång motorerna...Här, i detta högteknologiska land, har jag nu sett en sådan där kur som är platsen för ett av Midsommers mord, en sådan där det sitter några och byter siffror manuellt allteftersom scoroerna ändras! Fast eftersom ingen kom ut och skrek, så förutsätter jag att alla i kuren överlevde dagen!
Summa sumarum en bra dag i solen, och jämfört med de golfbanor jag har varit på här i Singapore är nog detta en av dom finare, men det ska enligt uppgift vara svårt att komma intill och spela som icke-medlem, så vi får väl kanske nöja oss med att titta!

3 kommentarer:

 1. Ser jättefint ut! Det är nog några stycken som jobbar med att hålla ording där.
  Skulle inte vilja jobba i buren, tänk om man blir mördad!!;)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Ser oerhört välskött ut!
  Och varmt och skönt... Här i Mälardalen är det fortfarande minusgrader trots att det nu är mars. =/

  SvaraRadera
 3. Lippe: Dom var redan så många i buren så jag tror inte du skulle fått plats även om du velat, tror nästan det var en gubbe per siffra som skulle bytas!!

  Nilla: Troligen blir det vår i år också, den brukar komma varje år även om det verkar som om den är en bit bort just i år...

  SvaraRadera