måndag 28 mars 2011

Husdjur

Det är väldigt gott om katter i den här staden, inte dom där "ägda" katterna som sitter i ett fönster brevid alla blomkrukor och kikar ut, utan dom där som "bara finns". Vi har en kattfamilj som har bott i parken på väg till tunnelbanan sedan vi kom hit och där är det ständigt en ny kull kattungar. "Någon" ser hela tiden till att de har mat och vatten, plus att de nu har fått små kartonger att bo i, så de har det nog rätt bra.


För övrigt är det rätt strikt på husdjursfrontenfronten, i HDB-lägenheter får man inte ha katt överhuvudtaget, men man får ha hund, dock bara en per lägenhet, och då av en mindre ras. (Vad exakt en "mindre ras" är har jag inte lyckas hitta, utan det får vi väl gissa oss till) Dessutom finns det lag på att vissa hundraser som är ansedda som farliga, alltid måste hållas kopplade och ha munkorg när de vistas utomhus.

Vanliga djuraffärer är det rätt gott om, ni vet de där där man kan köpa hamstrar, marsvin, kaniner, möss och alla andra djur som man ska gå igenom när barnen är små. Har också förstått att här behöver man inte oroa sig för att dessa små kamrater ska börja lukta, för våra Singaporianska vänner som nyligen införskaffat två marsvin, upplyste oss om att de lämnar in dom för badning och klippning med jämna mellanrum! Detta var något jag missade under vår marsvinsepok, att istället för att ha marsvinsdoft i rummet skulle man kunnat ha haft doft av rosenblad och jasmin...

3 kommentarer:

 1. Skönt att någon fixar lite för katterna!
  Vad gäller skötsel av marsvin har jag visst lite att lära!
  Kram:;)

  SvaraRadera
 2. Undrar om det finns andra länder, vilka i så fall, där befolkningen månar så om sina husdjur som i Sverige. Ibland får jag känslan av att det väcker mer avsky om ett djur misshandlas än när en människa misshandlas.

  SvaraRadera
 3. Jodå om man läst på så ska man tvätta Marsvin dock ej med rosenblad....men ,men, bra att någon tar hand om djuren iaf..

  SvaraRadera