onsdag 9 mars 2011

Singapore Island Country Club


Så var ytterligare en av Singapores drygt 20 golfbanor avklarad! Ska bli kul att se hur många det blir innan det här "äventyret" är över. SICC är Singapores äldsta golfklubb och den bildades redan 1889 och hade 60 medlemmar, samtliga engelsmän. Då låg den inte där den är idag, utan 1924 blev den flyttad till sitt nuvarande läge vid Mac Ritchie Reservoaren.Den här klubben var också först med att bli "Country Club", dvs inte bara golfklubb, utan att även ha många andra aktiviteter i klubbens regi. Precis som alla andra Country Clubs" så finns här förutom golf även swimmingpool, tennisbanor, bowling, squash... Det som finns här, som jag inte hittat någon annanstans (ännu!), är frisersalong och teaterscen.
Nu har jag alltså spelat en av klubbens 5 banor (varav en är 9 hål), och konstaterat att det är nog den banan med minst vatten jag har spelat. En trevlig bana med mycket lummighet och många träd till apornas stora förtjusning. Här fanns dom! Lite mysigt är det faktiskt att ha en zoologisk trädgård omkring sig på golbanan, i alla fall så länge de underhåller sig på egen hand och inte blandar in mig! Aporna gjorde heller ingen ansats att ta bollen, utan det var faktiskt en varan som var närmast att försöka sig på det. Han ångrade sig emellertid och vände tillbaka i maklig ödletakt till vattnet.


Dagens stora utmaning var faktiskt vagnen! Första gången med elvagn...den var inte att leka med, minsann! Kan ju säga att den levde ett alldeles eget liv, och gjorde inte alls som jag ville, mer än ibland. Lyckligtvis hade samtliga sina hälsenor i behåll vid hemkomst också, även om det gjordes fler än ett försök att köra på framförvarande kamrater.

När man har spelat klart, kan man sedan ta vägen via klubbhuset och köpa med sig någon liten godsak till kaffet från det lilla konditoriet som är inhyst vid foajén! Undrar just om det kan vara en bra idé för vårt lilla klubbhus där hemma...!?


Som sagt, många olika banor blir det och kul är det, även om själva golfspelet kanske inte går sådär kanonbra... Idag hade det i och för sig kunnat bli ett kanonresultat, bara banan hade varit ungefär 14 hål kortare...men vi hade ju i alla fall tur med vädret!

3 kommentarer:

 1. Jisses, vilken ödla! Jag skulle tacka min lyckliga stjärna för att jag satt i den där elkarossen om jag var du.

  Sen skulle jag köpa med mig lite färggranna godsaker hem, nu blev jag sötsugen. Och två dygn kvar till fredagkväll...=/

  SvaraRadera
 2. Dom är nog rätt harmlösa för oss, tror dom tycker mest att vi är ivägen och stör deras dagliga lunk...

  SvaraRadera
 3. Snacka om ödlestorlek. För övrigt ser det mycket behagligt ut där du är. Grönt, varmt och skönt antar jag.

  SvaraRadera