onsdag 16 mars 2011

Kombinerad shopping och hundmotion

Jag har hittat ett nytt shoppingcenter - himla tur, för det finns ju inga förut...!! Det är Nex Mall på Upper Serangoon road, helt nyöppnat och beläget en bit utanför själva "Orchard Road-stråket".

Det är, precis som alla andra, en jättebyggnad för sådana som mig att gå vilse i, som inhyser hur många affärer som helst, restauranger av alla de slag, biograf och ett bibliotek. Byggnaden är sju våningar hög och på taket finns ytterligare affärer, men också en lekplats av modell "mindre vattenland". Inte heller det är kanske sådär jätteoriginellt, men här finns också något som jag inte har hört talas om förut.


Här uppe, på taket på sjunde våningen, finns det hundlekplatser! En för dom stora och en för de små...jojomen, här, innanför det vita staketet kan man låta hunden springa av sig efter det att man handlat! (Kanske rent utav vore något för Ikea att ta efter, brevid bollrummet skulle man kunna lämna in hunden och få den motionerad under tiden man kryssar runt mellan Billy, Benno och Ivar.)



Eftersom vi nu befinner oss i ett land fyllt av lagar och bestämmelser, så är det naturligtvis inte "bara"...

Om någon skulle vara lite nyfiken, så är det här de raser avses på skylten ovanför som "banned or listed as dangerous"!

Sedan, som avslutning, efter en ansträngande shoppingrunda på Nex för matte och en lekstund på taket för vovven, kan man ta med sig sin fybente vän in på hundfiket som ligger i anslutning till motionshagen.

3 kommentarer:

  1. Hej Marina!
    Det låter ju som klippt och skuret för en lekplats här i Bangkok. Om man tittar på skylten för "banned dogs" så är det säkert hälften av hundarna som vistas i vår park hmmmm. Kanske skall flytta till Singapore med taxen för de verkar ha ordning på läget. Mvh Susanna

    SvaraRadera
  2. Jodu, här lämnas inget åt slumpen! Ordning och reda ska det vara - ibland känns det som om det är väl mycket av den varan...

    SvaraRadera
  3. Kul idé. Undrar när motsvarande kommer till Sverige.

    SvaraRadera