torsdag 12 januari 2012

Trädgårdar på hög nivå

Så var jag alltså tillbaka. Dags att ställa om kroppen efter klockan i den här delen av världen, vilket inte alltid är alldeles enkelt. Det är lätt hänt att kvällarna blir en rätt osocial tillställning.

Annars verkar det mesta vara sig likt. Det har dock hänt en del när det gäller framväxandet av våra framtida närmsta grannars hus. Det byggs ju överallt, och runt oss har det växt upp ett antal hus under tiden vi har bott här, men just den här byggnaden verkar vara väldigt svårt att slutföra. Den påbörjades först och verkar bli färdig sist.


Nu har i alla fall trädgårdsarbetet påbörjats! Det vill säga, det verkar bli några träd på varje våning, plus en liten trädgård på plan två. Himla käckt, för då kan man ju välja om man vill vara i den lilla skogen på balkongen, eller om man vill utmana ödet och besöka storskogen några våningar ner... Tyvärr så missade jag själva uppforslandet av träden, men upp kom dom bevisligen i alla fall.


På singaporianska byggen finns det för övrigt en klädkod som består i att olika befattningar har olika färg på sina hjälmar! Den koden lyder som följer:

röd: montörer
blå: säkerhetskontrollanter
gul: arbetare
vit: förmän och högre befattningar


Jag kan inte svara på om den följs till punkt och pricka överallt, men så mycket vet jag, att om jag tittar på våra byggare intill, så stämmer ialla fall det där med vita och gula hjälmar - inga vita hjälmar "uppåt väggarna" här inte!

3 kommentarer:

 1. pyramiden visas i färg...
  kram

  SvaraRadera
 2. Är inte montörer en sorts arbetare?

  SvaraRadera
 3. Sarah! Och om den inte visas i färg, visas den på något annat vis, för här är den väldigt populär!

  Per-anders: Jo då, det är dom och det kan vara så att min direktöversättning inte är helt ok, fast å andra sidan så är väl de med vita hjälmar en slags arbetare de med...

  SvaraRadera