tisdag 17 januari 2012

Den kinesiska drakenHär är draken en god varelse med magiska krafter, inte alls en sådan där farlig, eldsprutande varelse som, i vår västerländska värld, alltid verkar vara fullt upptagen med att vakta någon skatt.

Visserligen kan den se skräckinjagande ut. speciellt om den ska följa alla normer, eftersom den kinesiska draken ska ha kropp som en orm, stjärt som en fisk, horn som en hjort, öron som en tjur, tassar som en tiger,ögon som en demon och klor som en örn. Dessutom har den ibland små vingar på frambenen. Och även om den är vinglös, så kan den flyga, den där kinesiska varianten.Inte bor den, som vår drake, i någon kall, mörk, otäck grotta heller, utan den finns i vattedrag och hav. Förr tillbads draken då det var för torrt och man ville ha regn.

Draken är ett av de bästa tecknen att födas i, så nu förväntar man sig betydligt fler födslar än normalt i Kina. För även om man kanske inte tror på allt gammalt, så kanske det är dumt att chansa...

Singapore är just nu fullt av drakar i alla former och färger. Det finns de som ser jättefarliga ut och som liknar beskrivningen här ovan, sedan finns det de som ser betydligt beskedligare ut.Draken som fick följa med mig hem idag för att hängas upp som en påminnelse om att det är drakens år som väntar, var av det lite sötare slaget!

14 kommentarer:

 1. Ha, ha, ja, det var en ovanligt söt drake du tog med dig hem! Ingen som sprutar eld! Kram

  SvaraRadera
 2. med din fina nyårsblomma och draken, är du ju nu väldigt rustad för nya året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäjemän - nu kan det komma!

   Radera
 3. Det är något speciellt med drakar i alla dess former! Även kvinnor kallas ju ibland för drakar!? Intressant liknelse! (ler)
  Det tar nog ett tag innan jag blir vegetarian, i allafall så ska jag äta upp en underbar oxfile, hängmörad i 6 veckor, som ligger i mitt kylskåp, med en snittyta så vacker att den kan få mig att gråta! Ja, du förstår vilken inbiten köttätare jag är! Fast som sagt det finns stora frågor att beakta, köttindustrin i Asien är inte "Julafton" direkt!
  Ha en fin dag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska vara en drake, tror jag att jag gör en kompromiss, jag kan vara en rätt snäll drake, fast jag kan ta den där krukan med guld också...

   Radera
 4. Åh, jag älskar snälla drakar! Har en speciell relation till dem. Allt från drakarna (vänliga!) som var målade i kortaket på vår kyrka hemma på Gotland till en papier mache drake som jag har på väggen, gjord av en konstnär i Helsingborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte hjälpa det, men när jag tänker på drakar, så ser jag bara draken i Bamse...

   Radera
 5. Söt liten drake du fick med dig hem. Drakens år, nästa år då, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp - den 23/1 är det dags för hans entré.

   Radera
 6. Vilka skapelser, tycker den gula draken är helt super fin med massa härliga färger o blommor.
  Det är mkt bra information du kommer med, detta har iaf inte jag en endaste aning om c",)
  hus ska ni fira in Drakens år, eller kommer det kanske innlägg om det c",)

  Klem Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det säkert på något vis...;) Vi smiter i alla fall härifrån över själva nyårshelgen, då åker vi till en Thailändsk liten ö, Koh Lipe.

   Radera
 7. Färgglada och fina drakar allihop! Jag minns med med fasa hur rädd jag var för Katla i Bröderna Lejonhjärta när jag var liten! Nu ser den ju väldigt trickfilmad ut, men ack, så otäck hon var då det begav sig!

  SvaraRadera
 8. Jag har inga direkta minnen från den filmen, jag var väl "för gammal" för att se den när den kom, det var ju året då varelserna ifrån rymden anlände i form av "Stjärnornas krig" och "Närkontakt av tredje graden" - däremot har jag sett den i vuxen ålder, när jag inte var för stor längre...

  SvaraRadera