Om bloggen och mig

Välkommen till min blogg!

Jag som bloggar här heter Marina och i januari 2010 lämnade jag, tillsammans med min man, kalla Sverige och Karlstad för att bosätta mig i Singapore under några år.

Jag började skriva bloggen i september 2010 och tanken var att hålla alla nära och kära uppdaterade på vad som hände och vad vi sysslade med på andra sidan jorden. Från början var planen att vi skulle vara kvar i Singapore under ett, eventuellt två år, men dessa år har blivit fler och det rullar fortfarande på.

En av de stora fördelarna med att bo i Singapore är naturligtvis närheten till alla underbara asiatiska resmål, och det är så enkelt att ta sig till de olika länderna. Med den förutsättningen har det hunnit bli rätt många resor under de här åren. Dessutom älskar jag att göra små utflykter och nosa reda på nya platser i Singapore, som trots sin litenhet har väldigt mycket att erbjuda.

Under åren i Singapore har jag dessutom arbetat ett år på Svenska skolan, jag har drivit eget företag under två år där jag undervisade vuxna singaporianer i nybörjarsvenska samt ingått i redaktionen för Swea Magazine (varav ett år som redaktör), en tidning som utkommer med två nummer per år, under ett flertal år.

I bloggen har det med tiden hunnit bli rätt mycket information om Singapore, saker att se och göra, blandat med mina upplevelser av landet. Här finns också åsikter om de böcker jag läser, resor, plus lite allt möjligt annat. (Det är minimalt med recept, mode och inredning, det finns så många andra som är väldigt mycket bättre på sådant!)

Alla resmål som besökts under de här åren finns samlade under fliken "Resor", där kan du som vill veta lite mer förhoppningsvis få lite mer kött på benen.

Om "sökrutan" i bloggens högermarginal fungerar som den ska och det är något som du skulle vilja veta något om, så kan det vara värt ett försök att prova att skriva in det du söker efter - det kan ju hända att det finns några rader om det någonstans i bloggen...

Hoppas att du hittar något av intresse!