fredag 7 juni 2019

Kan man dö två gånger

Så har jag gjort det igen, läst en av Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarie Evert Bäckström. Jag har läst några böcker i serien tidigare och inte varit speciellt förtjust, men tänkte ge dem en chans till.

Här får Bäckström hjälp att lösa en mordgåta av sin granne, 10-årige Edvin, som på ett läger hittar en dödskalle som han tar med sig hem för att visa upp för sin granne polisen. Evert Bäckström börjar rota i det hela och löser naturligtvis gåtan väldigt kvickt, men på grund av alla inkompetenta personer han har runt omkring sig tar det lite tid innan det hela är officiellt löst.

Under tiden hans kollegor försöker arbeta, äter och dricker Bäckström sig genom boken samtidigt som han försöker få utlopp för sina sexuella behov, dock är just den delen inte lika framträdande som i de tidigare böckerna om honom jag läst.

Visst är det en mordgåta som drivs framåt som är rätt ok, men för egen del blir det absolut den sista boken om "mannen med supersalamin", nu räcker det. Evert Bäckström kan få fortsätta lösa sina mordgåtor på sitt mycket speciella sätt och jag överlåter med varm hand böckerna till de som tycker om dem!

12 kommentarer:

 1. Jag har läst en del böcker av GW men har jag nog fastnat för de av självbiografisk karaktär. Läser hellre de deckare som han dotter, som Malin Giolito Persson skrivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst något av henne, det kanske kan vara värt att prova.

   Radera
 2. Hos dig kommer upp varning när man tittar på din blogg, att det försöks läggas in overifierade underligheter men stoppats hos mig för jag har sådana inställningar. Men varningsflagg kommer upp så man ska bli uppmärksam. Ja det finns mycket underligheter numera i dessa medier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väl mindre bra. Inget jag ser hos mig, men jag kanske ska försöka kolla upp det...

   Radera
 3. Ja, Bäckström och hans salami. Har läst alla Leif GW Perssons böcker med Evert Bäckström. På något sätt tycker jag att det är totalt realistiska. Sådär var "det" högst troligen på 1970-1990-talet på myndigheter och företag. Innan "metoo alltså.
  Förlegat, javisst, men jag gillar böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det blir för mycket "supersalami" för min del ;)

   Radera
 4. GW Persson som författare gillar jag, den självbiografiska var den allra första men Bäckström-serien har jag inte läst, så få se om jag känner som du gör när jag ramlar över dem någon gång. Tack Marina, för recensionen, det är alltid bra att ha fått lite vetskap om hur innehållet i en bok är och kan uppfattas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst hans självbiografiska. Den står i hyllan här, men jag har liksom inte kommit till skott, och är inte säker på att jag kommer att göra det, men vi får väl se...

   Radera
 5. Har läst några GW Persson böcker, helt okej.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag är färdig med hans böcker nu, men man ska ju aldrig säga aldrig.

   Radera
 6. Ja han är lite speciell kära Evert Bäckström. Vi lyssnade på en ljudbok om honom på en bilsemester men har inte läst någon mer efter det.
  Roligt att ni varit i Dubai. Det var mycket som var annorlunda där men väldigt roligt att uppleva och se.
  Önskar dig en fin midsommar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubai är speciellt! Tack det blev en fin midsommar. Hoppas ni hade det samma!

   Radera