fredag 24 september 2010

Hösten är här

Nu är verkligen hösten här! Höstdagjämningen har passerat och det är 90 dagar till julafton...En dag som idag känns det verkligen att sommaren har lämnat oss för den här gången. Det hänger ett grått dis över hustaken och man kan se hur alla drar jackan runt sig och riktigt försöker krypa längre in i den. Det blir inte riktigt ljust och det är nästan så att man behöver lysa upp med en glödlampa eller två inomhus.
Samtidigt som man vet att det blir mörkare ute nu, så känns det lite tidigt, september har ju faktiskt inte passerat än. Fast å andra sidan är det ju lite mysigt också, när det börjar bli dags att kura ihop sig inne med levande ljus runtomkring.

Men visst är det så, att årstidsskiftningarna har sin tjusning. Det är lite själva grejen när det börjar bli dags att tända ljus och höra regnet smattra mot fönstren. Rätt klädd kan det till och med vara skönt att ta en riktigt lång promenad i regn och rusk också. Lite ljusare blir det väl kanske framåt vintern om det blir en riktigt fin vit vinter. En vinterdag med några decimeter snö, strålande solsken och runt fem minusgrader är inte fel det heller...Sen framåt mars, april är det också väldigt härligt med takdropp, fika i en solvägg med en filt runt sig och en sol som man känner hur den värmer. Och sen, äntligen, är det dags för det alla väntar på, sommaren! En riktig svensk sommar med sol, bad, och allt annat som hör till är nog ändå något av det bästa vi kan ha. Synd bara att den är så kort, för snart är det ju dags för höstdagjämningen igen...Ja, det är faktiskt så att jag tycker om årstidsskiftningarna vi har i Sverige. Fast just nu, när jag ser det grå duggregnet som håller oss i sitt grepp, och vet att det är dags att börja leta fram höst- och vinterkäder, så känns det inte så tungt att veta att jag ska lämna detta ett tag för varmare breddgrader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar