onsdag 22 september 2010

Svensk sommar


Visst är svenska sommaren underbar, i alla fall när det är fint väder! Men oavsett väder är det tur att vi har den, för vad skulle vi prata om annars?

Vår svenska sommar är ett fenomen av sällan skådat slag, det är något vi väntar intensivt på större delen av året och när den väl kommer är den i princip slut! Först så längtar vi hela vinterhalvåret, när det blir maj då är det äntligen dags att tvätta av altanmöblerna och börja inköp av blommor att pryda altaner och balkonger med. För att inte prata om grillen, svenskens viktigaste sommarredskap! Den måste fram och göras iordning i maj, det går ju faktiskt att börja grilla då. Men visst är det skönare när det blir så varmt att vi faktiskt kan äta ute utan att behöva tröja, filt och infravärme!! Den tiden kommer faktiskt någon gång i juni, juli och då är det verkligen underbart. Dessa månader är ofta väldigt intensiva, det kostar på att vara ute och koppla av...för det är det som är själva grejen, vi måste ju vara ute när solen skiner - i morgon kan det ju börja regna och då är risken att det inte slutar. Erkänner att när jag först kom till Singapore tog det mig säkert två veckor, om inte mer, innan jag insåg att jag inte var tvungen att springa ut varje gång solen sken...

Nu börjar det dra ihop sig till höst i vårt avlånga land, och det är dags att slänga alla blommor som har prytt våra altaner och balkonger, klippa ner alla växter så att de kan komma tillbaka till våren, ställa ihop och ta in utemöblerna i väntan på nästa maj och grillen har gjort sitt för i år, det är dags att ta fram stekpannan igen. De flesta kryper in till sig och påminner lite om de djur som går i ide, men nästa vår, då kommer vi tillbaka ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar