lördag 28 juli 2018

Mer sommar och sol!!


En sommar som går till historien som den varmaste i mannaminne, jo, det har det verkligen varit. Sedan vi kom hem från Bulgarien har vi parkerat i stugan och verkligen gjort minsta möjliga. Det har verkligen  varit semester! Och att äta frukost vid vattnet efter dagens morgondopp, det är helt fantastiskt!


Med tanke på hur mycket tid som tillbringats i vattnet är frågan om det inte är risk för simhud mellan tårna... Korgen med tvål och schampo vid sjökanten har minst sagt använts mycket flitigt det här året, och ett tag till räknar vi nog med att ha den kvar! Det är något speciellt det där med att löddra in sig och skölja av det i sjövatten. Det är kanske lite känslan av att vara en vacker sjöjungfru, vad vet jag...


Lite fisk har det också blivit, och vi hann med att tillaga den på grillen innan det totala eldningsförbudet trädde i kraft. Skulle vi råka hitta mer fisk i sjön ser det ut som om den får hamna i ugnen såvida inte det utlovade regnet kommer i natt.


Kvällarna har verkligen varit helt fantastiska den här sommaren och sista veckan har månen lyst som en massiv lykta över vattnet. undantaget då igår, när vi skulle se den stora blodmånen. Då inföll den första molniga kvällen sedan i maj. Men vem behöver en blodmåne när vi har vår vanliga som sprider sitt trolska sken över vattenytan...


Blåbären har verkligen lyst med sin frånvaro i år, blåbärsriset är så torrt att det knastrar under fötterna om man går i det. Däremot har vi så mycket äpplen så grenarna på trädet dignar under tyngden. Nu är frågan då, jag som inte tillhör den där husliga sorten vad jag ska göra med dom. Jag hade planer på äppelmos, men om jag känner mig själv rätt så blir det nog inte så mycket av det. Vi får väl äta äpplen så det sprutar ur öronen till slut, alternativt bara frysa i bitar och använda till smoothies i vinter. Det låter sådär lagom arbetsamt, så det kan nog vara ett alternativ.


Som sagt, en fantastisk sommar har det varit, och är fortfarande. Jag har en känsla av att det här bara är en mellandag och att det kanske blir lite mer normal svensk sommar ett tag in i augusti.


Jag ska sätta mig och fila lite mer på fler inlägg från Bulgarien, det finns flera lästa, men opresenterade, böcker som ligger och väntar, det kommer säkert något golfinlägg från sommarens rundor...med andra ord så finns det lite väntande inlägg på hög. Och så småningom ska väl min "bloggsemester" ta slut och då ska jag väl rota runt i den där högen och se vad jag hittar...

19 kommentarer:

 1. Det är många som bloggsemestrar, eller i alla fall är mindre frekventa, och det är bra! Njut ni av er värme!

  Jag konserverade äppelklyftor i sockerlag, och ställde i skafferiet. Det började bli så fullt i frysen. Klyftorna kunde jag sedan använda i gröten, i kakor och pajer osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé med äpplena där - tack!

   Radera
 2. Underbara bilder du bjuder på. Värmen kan ju bli rätt uthärdlig i den miljön. Att kunna ta ett dopp i sjön när kroppen "kokar" är en sann befrielse.
  Det blir ett dåligt bärår både i skog och trädgård.
  Äppelmos till frukostyoughurten och müslin rekommenderar jag.
  Kul att ha dig tillbaka efter bloggsemestern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite som "bloggsemestern" håller i sig lite, men nu börjar jag ju arbeta till veckan så vi får väl se om livet kan återgå till något mer normalt då...

   Radera
 3. Så skönt ni har det! Och detta med att ha nära till vatten dessa dagar, ja alla- är ju en ynnest. Lite svalare blir det och om inte annat lätt att ta sig ett dopp.
  I mitt tycke är det alltför varmt nu och Stockholm är en fantastsisk stad men inte just dagtid i dryga +30. Orken tryter liksom för att göra "trevligheter dagtid. Kvällarn aär dock helt ljuvliga och det är då alla komme rur sina hålor. Ja, de som inte är turister.
  önskar er fortsatt fina dagar vid stugan.
  Och jag ser fram emot dina inlägg när de än komme.r

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt med värmen, men det kan kanske bli väl mycket av den så det gör väl inget om det blir mer normala temperaturer framöver.

   Radera
 4. Värmen i Sverige är ju helt osannolik! Visst är det gott med grillat, men det finns ju många andra sätt att laga mat på som tur är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det, men det är ju något speciellt med Svensk sommar och grillad mat...

   Radera
 5. Vilka underbara somriga bilder! Du kunde inte ha dokumenterat denna rekordsommar bättre. Hoppas den håller i sig ett tag till så att både du och jag kan fortsätta med att bara vara och njuta.

  PS. Visst är det synd med grillförbud och inte vill man använda ugnen heller i värmen, men lite spill får man väl ta;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi njuter allt vi orkar. Till veckan är semestern slut för undertecknad och då ska väl allt börja återgå till lite mer normala gängor igen,

   Radera
 6. Jag tycker också om detta att 'duscha' i en sjö. Tvålar in mej o har shampo i håret och allt och sånbara hopp i och så kan man ligga och soltorka.

  I stan med brist på sjö så är värmen lite mer åt det olidliga hållet dock ...

  Visst var det typiskt med moln över blodmånen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så att det krävs tillgång till badmöjligheter för att kunna njuta av värmen! Det kan bli mycket av varan annars...

   Radera
 7. Det låter som att du har det underbart. Hoppas sjön är aningen sval. Här vid Medelhavet har värmen stigit och när det inte blåser, vilket det inte gör i sommar, blir det nästan för varmt.
  Bloggsemester,det har jag också. Orkar ju knappt tänka och då borde jag ändå vara van.
  om ett par veckor åker vi till Cannes, du är inte där då, antar jag.
  Ha det bra ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då är jag inte i Cannes, har ju börjat arbeta efter semestern nu, så nu är det full fart ett tag. Vi ska väl försöka ta oss dit här någon gång i höst, men jag vet inte när det kan bli. Ni får ha det så bra och hälsa Cannes från mig :)

   Radera
 8. Jag har varit i Sverige några veckor och fått uppleva sommaren där. Och visst var det varmt, men de härliga doppen i sjöarna och havet var underbara.
  Fina sommarbilder!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här sommaren har varit alldeles fantastisk! Sådär som man bara drömt om att det skulle kunna vara...

   Radera
 9. Looks like a beautiful day on the water with a tasty looking lunch. Great way to spend summer! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvaraRadera
 10. Äppelmusteri - Vi lämnade in äpplen och fick härlig äppelmust.

  SvaraRadera