tisdag 2 juli 2019

Midsommar och semester

Så blev det äntligen semester! För första gången på väldigt många år har jag "vanlig semester", det vill säga en sådan där semester som de flesta har. En semester där man ska samsas om vilka veckor man ska vara ledig och försöka pricka in de där fina sommar veckorna (vilket verkar kunna föra med sig vissa problem i år). Jag har ju liksom tillhört de där som har sommarlov och aldrig behövt bekymra sig om det ovan nämnda. Men nu är det som det är, och sommar blir det oavsett när jag är ledig...


Det där med semester är för övrigt ett rätt komplicerat kapitel. Det är de där veckorna då vi måste göra något kul, vi måste utnyttja tiden på ett bra sätt för att inte känna att "vi inte gjorde något på semestern". Troligen är det en rätt jobbig tid för många. En tid då vi borde njuta av varje minut oavsett om vi gör något eller inte. För övrigt måste jag säga att det där med att "inte göra något" är en underskattad sysselsättning! För egen del blir det troligen en semester på hemmaplan (eller en "hemester" som det så käckt heter). Vi har dragit igång projekt som gör att det där med sysselsättningsproblem inte kommer att visa sig. Sedan har vi ju alltid golfen att fylla ut lediga stunder med. Inga problem alls alltså!


Årets midsommar blev en riktig svensk midsommar med alla ingredienser man kan önska sig. Starten gick i soligt väder till fiol, dragspel, sång och dans med midsommarstång och grodor precis som det ska vara.


Kvällen spenderades sedan med många vänner, god mat och glada skratt. Naturligtvis intogs maten utomhus iklädda täckjackor och fleecetröjor som brukligt är denna afton. Blåsten var inte nådig även om solen sken långt in på natten. Men trots att det var aningen kylslaget, så var denna natt helt underbar och ljuset som bildas är verkligen magiskt.


När man ser ut över omgivningarna är det inte svårt att förstå varifrån värmlandspoeten Torleif Styffe fick inspirationen till "När solen färgar juninatten", en text som senare tonsattes av Sven-Erik Magnusson. En låt som fick en nytändning efter tv-programmet "Så mycket bättre" 2017 då den framfördes av Tomas Andersson. Om ni inte har hört den så föreslår jag att ni letar upp den och lyssnar. Precis så var årets midsommarnatt...

20 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild på jordgubbarna och kanoten! Som en tavla. Och sommar så det står härliga till! :)

  För vår del tänker vi spendera Sverigesemestern i stugan och har nog inte heller några sysselsättningsproblem. Men jag ska göra mitt bästa för att lata mig så mycket som möjligt, samt äta glass i mängder. (Köpte en glassmaskin i förra veckan, så den lär ju användas). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glassmaskin ja, det ska vi ha en i något skåp...kanske dags att damma av den. Det är ju så med det mesta, det går i vågor sen glöms det bort. Tack för påminnelsen! Nu kan det kanske bli glass här också :)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år, gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte om att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Kärleksbesvärjelser
   2) lösning och bot mot all sjukdom
   3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
   4) Äktenskapsbesvärjelser
   5) Graviditetsbesvärjelse
   6) Breakup trollformler
   7) Dödsbesvärjelse
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Den texten / låten hade jag inte hört förut. Lyssnade till Sven-Ingvars version och visst förmedlar den hur ljuvlig midsommarnatten kan vara.
  PS Att synen förändras med åren påminns jag om då och då T ex nu när jag läser din blogg och, texten börjar te sig för liten för mig. Det är förstås därför jag använder STOR text i min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett väldigt bra sätt att beskriva den svenska sommarnatten! Visst förändrar sig det mesta med tiden, men det finns förmodligen saker som förändras till det bättre också, ska bara försöka komma på några...

   Radera
 3. Vilken vacker sistabild. Tomas Wigh Andersson gör den låten så bra.
  Alla behöver vi då och då göra just ingenting. Bara vara.
  Så du har blivit av med ditt sommarlov. Min fru var så glad att hon fått tillbaka det igen. Nu har hon exakt 2 månader.
  M v h numera GotlandsBosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har ju gått och blivit gotlandsbo. Jag har att varit inne hos dig och kikat lite då och då, dock utan att lämna några större spår efter mig. Det har varit lite si och så med tiden ett tag, men nu är det ju sommar...

   Radera
 4. Ja, lite skillnad är det ju att ha permanent sommarlov jämfört med "bara" åtta veckor eller så;-) Å hemprojekt har du ju heller inte haft i ditt "tidigare" liv. Håller helt med dig att det är underskattat att inte göra någonting alls, bara vara och läsa en bok när man känner för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nu har jag alltså fått för mina synder ;) Skämt åsido, så har vi visst fullt upp i sommar, men visst ska det finnas tid för att göra ingenting också.

   Radera
 5. En härlig betraktelse och med så fina bilder till.
  Tack för tipset om låten.Så fin! Jag hade inte hört den, men läst dikten.Nu har jag upplevt båda.
  Jag har ju sedan 2011 i stort sett semester för jämnan. Men en del resejobb och annat är det, som jag verkligen trivs så bra med. Men att vara ledig och inte göra så mycket har jag inga problem med. Nåja, i varje fall inte så stora. Vill helst inte lämna Norden sommartid och trivs också så bra hemma. Men Värmland och Arvika fick ett besök i början av juni och någon vecka senare tittade jag till Karlstad på väg hem från jobbresan till Bohuslän. Trevligt!
  Önskar dig en fin sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju provat på det där med "ständig semester" och att göra lite annat när det passar bra och jag måste säga att det definitivt smakade mer! Men nu är det som det är och det får det väl vara några år till. Nu hoppas vi på en bra sommar och att vi hinner göra ingenting mellan det att vi gör någonting!

   Radera
 6. Den sista bilden, helt sagolikt vacker!

  Många skulle nog må bra av att lära sig att bara vara, inte göra upp så mycket planer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bara vara är viktigare än många tror!!

   Radera
 7. Fina sommarbilder! Önskar också en fin semester! Jag har också semester nu, från mitt ena jobb. Bloggen är det svårt att ta semester ifrån, men tur att det är roligt! :)

  SvaraRadera
 8. Ja det där med semester kan nog var stressande för en del. Som du skriver, allt man ska göra, allt man inte ska göra. Alla man ska passa på att umgås med för att man inte har hunnit. Jag stressar inte upp mig så lätt nu för tiden. (Värre var det innan ja gick in i väggen). Vi var ju en vecka i Dubai i början av juni, sen jobbade jag till tisdagen veckan efter midsommar. Min man jobbar till andra veckan i augusti då vi har semester igen. Men i och med att jag är egenföretagare känner jag tyvärr inte den där semesterkänslan. Det är lite tråkigt. Jag tränar mycket, är i skogen och plockar bär, läser böcker, har jättesköna dagar. Men jobbar lite här och där, nån timme ibland. Bokföring, nån kund som ringer eller mailar. Fakturor som ska betalas osv. Så jag saknar den där känslan när man var anställd och gick hem och kände att man har semester!!
  Jättefina bilder från en mysig midsommar! Lycka till med projekt och golfandet! Ha det riktigt skönt!

  SvaraRadera
 9. Att bara vara tycker jag är den bästa semestern, inte bekymra sig över tid och plats, men vi tycker alla olika.
  Njut av din semester!

  SvaraRadera
 10. Hoppas allt är okej med dig! Du försvann?! Kikar in och hoppas på återhörande.

  SvaraRadera
 11. Hej! 

  Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

  Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

  Med vänliga hälsningar
  Grundarna av Blogghubb

  SvaraRadera
 12. Hello dear author,

  Your blog contains useful content for humanity, we think it is a work that should be appreciated. You can participate in the web awards event organized by different categories among websites. In this way, you provide visitors to your web page through organic promotions about your website on the toplist, and you also strengthen your place in the channels where blogs gain effectiveness by creating your brand value with promotional evaluations and various social events. This message is not spam, we are family with together and it would be an honor to see your blog at this fun blogging event. If you want to apply with your website, you can check the link where you can review the details and join now.

  Mail: contact@blogaward.tk
  Web: https://www.blogaward.tk
  Join: https://www.blogaward.ga

  SvaraRadera