tisdag 19 augusti 2014

Hus i Bulgarien!

Jag har alltid sagt att den dag jag sitter på hemmet och ser tillbaka på mitt liv kan jag mycket väl tänka mig att ångra saker, men då ska jag ångra saker jag gjort och inte saker jag inte gjorde! Nu vet jag naturligtvis att det troligen inte kommer att hålla fullt ut, men så långt det går ska jag i alla fall försöka tänka så. Och lite fanns väl det i bakhuvudet när vi gjorde som vi gjorde i just det här fallet...


Visst var det så att vi åkte till Bulgarien för att ha en veckas semester, och visst åkte vi dit för att hälsa på våra goda vänner som har sommarhus där, men det fanns en anledning till... Nämligen resultatet av ett samtal som innebar ett tillfälle som var svårt att säga nej till, och det hela resulterade i ett husköp i just Bulgarien och Balchik!


Jo då, visst är det så att vi numer kan titulera oss husägare i Balchik. Gissa om det var en spännande resa på många vis, huset hade vi nämligen inte ens sett mer än på bild tidigare, men vi blev absolut inte besvikna. Ett jättehärligt hus mitt emellan den lilla staden Balchik och badorten Albena med en helt fantastisk trädgård!


En trädgård som innehöll blommor i massor, vindruvor, persikor, tomater, gurka, chili, lök, fikon, björnbär, granatäpple...och en hel del mer. Nu är det en himla tur att det finns en "trädgårdstomte", och i det här fallet en sån där bra variant som sköter trädgården med allt dess innehåll. För det första så är jag ju ingen trädgårdmänniska över huvudtaget och för det andra så är jag ju inte på plats för att kunna ta hand om det även om jag hade velat.

Nu ska det göras i ordning och sen får vi väl se vad som händer, hur mycket vi kommer att vara där, eller om det kommer att hyras ut, men en dag kanske vi kommer att tillbringa mer tid där, man vet aldrig... Men som sagt, vi vet inte hur det blir, men det kommer i alla fall aldrig att bli en av de där sakerna som jag ska ångra att jag inte gjorde!


18 kommentarer:

 1. Men det låter ju helt underbart! Så ljuvligt att förverkliga drömmar och vem vet vad det kan leda till? Huset ser jättefint ut. Jag har goda minnen av bulgarisk mat som en vän till oss brukade laga ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns helt fantastiskt och samtidigt lite overkligt...

   Radera
 2. Coolt! Stort grattis till husköpet!
  Bra gjort! Lite kulturkrock med Singapore är det ju också. Kanske dags att döpa om bloggen till Balcik-bay;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kanske är så det får bli, vem vet!?

   Radera
 3. Ser underbart ut, förstår att ni föll för huset och trädgården. Du är fantastiskt som kastar dig ut i nya äventyr hela tiden och har härligt sällskap i din man. Saknar er.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet vart det här äventyret tar oss...

   Radera
 4. Ytterligare nåt härligt att tänka tillbaka på när du sitter på "hemmet". Den här typen av s k vågade beslut tror jag dessutom gör att vistelsen på "hemmet" kan skjutas ytterligare på framtiden. Önskar er många glada stunder i det charmiga huset och den alldeles underbara trädgården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och den här trädgården tror jag till och med att jag kan komma att tycka riktigt mycket om.

   Radera
 5. Oh så härligt med människor som både vill någonting och som vågar genomföra det. Lycka till ! :-)

  SvaraRadera
 6. Marina härligt! Så fint och vad roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli väldigt kul att se vad det blir av det hela.

   Radera
 7. Vilket trevligt hus. Grattis till husköpet!
  Tror du att ni flyttar till Bulgarien eller blir det mest som semesterbostad?

  SvaraRadera
 8. Det finns inga planer på flytt utan det här är ett "sommarhus"

  SvaraRadera
 9. Oj, vad modigt att köpa hus bara sådär men det är så man skall leva sitt liv!! Antar att era vänner var inblandade, grattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja - de var inblandade i allra högsta grad!

   Radera