fredag 15 augusti 2014

I djävulens sällskap

När det handlar om deckare/kriminalromaner så är nog Peter Robinson något av en favoritförfattare. Hans böcker har det där härliga brittiska lugnet och det är väl något med det som tilltalar mig.

"I djävulens sällskap" är en av ett tjugotal böcker om komissarie Alan Banks som håller till i den fiktiva staden Eastvale i Yorkshire. Här, precis som på många andra små orter som det skrivs böcker om, begås det så många mord att man häpnar över att någon vill bo kvar.

I den här boken är det bland annat en rullstolsbunden kvinna som får sätta livet till. En kvinna som ingen tycks sakna, ingen vet vem hon är eller varifrån hon kommer. Dessutom, någon annanstans, blir en 19-åring våldtagen och strypt efter en glad kväll men sina vänner.

Alan och kollegan Annie får i uppgift att lösa de här morden på varsitt håll, och som brukligt är så kommer naturligtvis frågan upp om de kan ha någon gemensam nämnare? Finns det något i det förflutna som spelar in?

En trevlig (om nu en bok som handlar om mord kan vara trevlig!) bok att fördriva några sommardagar med, eller varför inte några kulna höstkvällar - det går precis lika bra! Och som sagt, jag tycker att Robinsons böcker är ett bra alternativ när det gäller kriminalromaner.

12 kommentarer:

 1. Av totalt 18 böcker jag slukat denna sommar var 16 deckare. Älskar deckare! Har dock inte läst Robinson - än.
  Om du gillar deckare hoppas jag att du kollat serien "The tunnel" på svt1, måndagar. Om inte, titta på de tre första avsnitten på svtplay. Serien är helt suverän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte sett, men tack vare svtPlay så är det ju inte för sent...tack för tipset! (Och Robinson är värd en chans!)

   Radera
 2. Det är roligt det där med böcker. Du läser mycket, det gör jag med, men ingen av de böcker du rekommenderar har jag läst. Rätt ofta har jag inte ens hört talas om just de författarna. Men då får jag nya tips och det är ju bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en stor fördel med alla bloggares boktips - alla nya bekantskaper i författarvärlden.

   Radera
 3. Samma här och vet du jag tittar på DCI Banks filmatiserade, härligt det med faktiskt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg faktiskt några av de avsnitten i Singapore innan jag åkte hem och jag kan bara hålla med dig. Förhoppningsvis kommer de till Sverige också (om de inte redan har varit här och jag missat dem).

   Radera
 4. Jag har läst alla hans böcker. En av mina favoritförfattare i den genren. Efter att ha läst den hyllade "En torr sommar" var jag fast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt den boken var min första bekantskap med Peter Robinson, och precis som du så blev jag fast.

   Radera
 5. Det låter ju som en intressant och "trevlig" bok. :-)
  Kul när vi hittar nåt extra bra att läsa. :-)
  sv:
  Jodå, har rätt mycket energi nu känner jag och det känns helt ok att börja jobba igen. :-)
  Ja, Robin Williams kommer verkligen att vara saknad.
  Hoppas du får en bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Jag är jättedålig på läsa böcker. Men detta låter spännande då jag gillar deckare. Mysigt fördriva tid att läsa såhär på hösten.
  Tack för tipset.
  Ha en skön tisdag nu.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker man om deckare är Robinsons böcker absolut ett alternativ!

   Radera