måndag 11 augusti 2014

Snart ska det bli som vanligt igen...

Så har det lyckats gå sådär länge igen...men nu snart ska jag försöka återgå till mitt "vanliga bloggliv" igen. Så långa perioder utan internetuppkoppling som vi har haft den här sommaren vet jag inte när jag hade sist. Lite underligt har det varit, men samtidigt riktigt skönt. Dels var vi ju utan denna modernietet i stugan och dels så var veckan i Bulgarien rätt internetfri den med, men nu börjar det bli som vanligt igen. Det vill säga att nu har vi kopplat upp oss även ute i stugan, så nu är det dags att återgå till det "vanliga datoriserade livet" igen.

Jag antar att ingen säger emot mig om jag påstår att sommaren har varit helt fantastisk. Visserligen hände det något förra helgen då det blev ett oväder utan dess like! Så många blixtar har nog de flesta av oss aldrig upplevt på så kort tid. I måndags ska det närmare bestämt ha blixtrat hela 47 901 gånger! Nu är det inte så att jag har räknat ut det själv, utan jag har tjuvkikat på "klart.se" och de påstår att det är så. Sedan är det väl upp till var och en och tro på det eller inte, men blixtrade gjorde det!Inte bara det, utan här fick vi någon variant av tromb som gick fram och knäckte träd på löpande band. Haglade gjorde det också, och inte vilket hagel som helst, utan det föll ned isbitar i lagom storlek att använda i drinkglaset. Det är sådana här tillfällen man inser vilka krafter det finns i naturen och vad liten man blir när de sätter igång!


Hur som helst så fick vi i alla fall anledning att kontrollera att vår kamin fungerade som den ska - och det gjorde den...så lite höstmyskänsla infann sig plötsligt som kontrast till alla 30-gradersdagar.


Nu ska jag sätta mig och sortera lite bilder och intryck från Bulgarien så kommer det snart ett (eller kanske två, vem vet?) inlägg på det temat, sedan har det ju blivit några böcker lästa också, så lite bokinlägg lär det väl bli, och troligen lite annat smått och gott, så nu snart ska allt bli som vanligt igen...även om det kommer att skrivas från en plats som man utan att överdriva kan säga är något av en kontrast till Singapore...


14 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till civilisationen! Duktigt att du klarade en så lång internetfri period. Jag brukar få hemska abstinensbesvär då;-)
  Sommaren är fortfarande helt underbart och jag njuter för fullt. Vi slapp t o m isbitarna till drinken;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blev det väldigt hastigt en höstdag - regnet smattrar mot rutorna och det blåser och lamporna är tända inne. Lite mysfaktor faktiskt, men det behöver inte vara mysigt så länge...

   Radera
 2. Även du har varit urkopplad noterar jag. Visst är det skönt när allt återgår till det vanliga. Det ska bli spännande att få lite inblick i Bulgarien.

  SvaraRadera
 3. 'som vanligt igen' låter hoppingivande!

  /Längtarefterhösten-62

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här behöver man inte längta efter hösten - den kom idag (men den kan ju gå över...)

   Radera
 4. Väntar på reportaget om Bulgarien och huset:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis ska du inte behöva vänta så länge!

   Radera
 5. Kul att du är tillbaka igen. :)
  Jag hörde från en annan person om en tromb.
  Vädret verkar vara helt ur led. Vi har fortfarande hetta och otroligt torrt. Och - precis som Sverige har vi skogsbränder. Flera mycket stora precis runtomkring där jag bor.
  Skulle vilja fråga dig ett par saker som har med Sverige att göra. Vilken mail skulle jag kunna skriva till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriv till marina_sandstromhedin@hotmail.com (så kan vi ju hoppas att jag kan svara!)

   Radera
 6. Jag har saknat dina inlägg så välkommen tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du är tillbaka och vad mysigt ni har det vid stugan. Har själv haft en liknande bloggtorka. Först tjafsade internet och sen orkade jag helt enkelt inte skriva inlägg. Lite semester från bloggen får man nog ta ibland.
  Vilket otroligt oväder ni haft, inga dåliga hagelkorn. Här i Tyskland har man i vissa delar haft otur och röjningsarbetena kommer att ta månader. Där jag bor har det dock varit relativt lugnt, det är som om alla oväder passerar till höger eller vänster om min by ;)
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kanske kan vara bra med någon liten bloggpaus ibland, om inte annat kan det vara bra att pausera från internet någon gång då och då ;)

   Radera