fredag 14 september 2018

Vredens tid

Ibland kan man göra fynd om man rotar lite i andras bokhyllor bland de där böckerna som inte är så purunga och just "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk är ett sådant fynd. Boken är från 2009, så den har ett antal år på nacken, men icke desto mindre läsvärd för det.

Det hela inleds med en bilkrasch där en ung kvinna och hennes dotter omkommer och att det har något med de mystiska mord som sedan inträffar är ju rätt troligt, men frågan är hur det hänger ihop.

Det första fallet som polisen Walter Gröhn ska försöka lösa tillsammans med en ung kvinnlig praktikant är mordet på en taxichaufför. Fallet verkar kunna lösas snabbt eftersom allt pekar på att det var passageraren i taxin som utförde mordet. Men så enkelt går det inte, dels har förövaren inga som helst minnen från kvällen och dessutom handlar det om en domare vid Stockholms tingsrätt och eftersom det blir obekvämt för somliga om det skulle vara han, så finns det vissa som till varje pris vill undvika åtal mot honom.

Det sker ett antal obegripliga mord som inte verkar ha något som helst samband, men tillsammans börjar Walter och praktikanten Jonna nysta i det hela och sakta med säkert börjar den obehagliga sanningen gå upp för dom. En sanning som innebär att det finns fler som svävar i fara...

Det är en spännande bok med ett enkelt språk och som verkligen gör skäl för namnet bladvändare. Visserligen finns även här en sådan där "typisk svensk kriminalpolis", lite butter och egen som kör sitt eget race och med lite egna problem vid sidan om. Men han är rätt mysig ändå och det hela vägs upp av den spänning som byggs upp ända fram till slutet.


8 kommentarer:

 1. Det låter som en spännande bok. När spänningen byggs upp vartefter är det svårt att lägga en sådan bok ifrån sig.
  Åter en bok som står på min olästa-lista.
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Låter ju spännande, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man gillar kriminalromaner så är den ett bra val.

   Radera
 3. Tack för tipset och fin recension. Hade inte hört talas om boken innan men nu lockar den. Finns nu på läselistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra vad du tycker om du skulle få för dig att läsa den.

   Radera
 4. Har läst boken och gillade den precis som du. Nu måste jag genast kolla om Tegenfalk har skrivit fler böcker efter Vredens tid. Toppen recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har han, skrivit fler böcker alltså. Jag ska nog ge mig på den som kommer efter Vredens tid.

   Radera