torsdag 1 november 2018

Bara du

Ninni Schulman har skrivit flera deckare som utspelar sig i en bruksort i Värmland, men här byter hon såväl ton som ort och vi hamnar i Stockholm där den psykologiska thrillern "Bara du" utspelar sig.

Huvudpersonen Iris är singel och på desperat jakt efter den stora kärleken som aldrig verkar infinna sig. Hon har visserligen ett jobb som hon älskar, men saknar någon att dela sitt liv med. Plötsligt en dag möter hon så den hon letat efter. Han heter Pål och arbetar som spärrvakt och är helt underbar. Han har allt hon saknat, han är kärleksfull och trogen, plus att han ställer upp för henne i alla väder. Han är nästan för bra för att vara sann, och det kanske är just det han är, eller?

Boken är uppbyggd så att Iris och Pål berättar vartannat kapitel och eftersom läsarens första möte med Pål är från sjukhussängen då han råkat ut för en olycka, så förstår man åt vilket håll det är på väg. Återblickar blandas med Påls nutidsskildringar från sjukhussängen och hela tiden närmar sig den slutliga olyckan.

Det är verkligen en psykologisk thriller och det är lite jobbigt att som läsare hela tiden veta lite mer än huvudpersonen, eller i alla fall tro sig veta mer...

En väl läsvärd bok, även om slutet inte var sådär väldigt överraskande, men det behöver det kanske inte vara heller.

10 kommentarer:

 1. Jag har redan tidigare lagt Ninni Schulmans namn på min bokläsarlista och nu blir jag ändå mera nyfiken på henne. Hon var faktiskt till vårt café i somras. Kom hit cyklandes med sin man. Trevligt. I morgon ska jag till stan och då ska jag passa på att se vad jag hittar för böcker där som hon har skrivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst tre av hennes böcker, och jag har absolut gillat det jag läst.

   Radera
 2. Tack för tipset! Har bara läst boken "Pojken som slutade gråta" av Schulman, och den gillade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag däremot inte läst, får sätta den på "väntelistan".

   Radera
 3. Tack för tipset, den ska jag hålla koll efter!

  SvaraRadera
 4. Boken finns med på min läselista. Jag har tidigare läst "Pojken som slutade gråta" och den gillade jag. Tack för en bra recension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, den får sättas upp på min lista för "väntande böcker".

   Radera
 5. Jag som brukade hänga med i svenska litteratur, har helt tappat greppet. Så kul att få lite lästips!
  Önskar dej en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul med lite olika lästips.

   Radera