söndag 18 november 2018

Ytterligare en långweekend i Cannes

Det där med långweekends är inget dumt koncept alls. Den här gången åkte vi torsdag morgon för att återvända söndag förmiddag och trots att det egentligen inte handlar om många dagar så känns det som vi hann med massor och var borta betydligt längre än vi var.


Eftersom vi åkte tillsammans med några kompisar som inte varit i Cannes tidigare, så blev det en hel del promenerande för att återupptäcka vissa platser. Fast å andra sidan är det mesta platser och saker vi gör i vanliga fall också. Vad vore till exempel en tur till Cannes utan en Moules frites? Inte bra alls, skulle jag vilja påstå! Det här är egentligen en ganska så underlig rätt, för det första så låter det inte speciellt gott med blandningen musslor och pommes frites och för det andra så smakar det, trots sin enkelhet, aldrig lika gott på hemmaplan. Nej, det ska intas på plats! Nu är det ju inte ens en fransk rätt, utan den är belgisk, men eftersom jag redan har rett ut de begreppen så får den hågade klicka sig vidare här för att få reda på mer.


Naturligtvis blev det några morgonutflykter till Marché Forville för att inhandla lite färska grönsaker och för att insupa den underbara "staden-håller-på-att-vakna-känslan".


Om man tar någon av de smala vindlande gatorna som leder uppåt via de gamla kvarteren Le Suquet, kommer man så småningom upp till den gamla kyrkan som ligger på toppen.


Härifrån har man har en härlig utsikt över viken och jag har en bestämd känsla av att just den bilden finns hos de flesta som någon gång angjort Cannes.


När man rör sig i de här kvarteren kan man verkligen riktigt frossa i trånga gränder, gamla vackra hus, vackra dörrar, fönsterluckor och annat som vilken fotonörd som helst kan tänka sig frossa i.


Naturligtvis blev det antikmarknad på torget också. Den kan man inte missa om man befinner sig på plats en lördag. Här kan man hitta allt man kan tänka sig behöva, och allt man inte kan tänka sig behöva också, för den delen.


En dagstur till Monaco blev det också, så det kommer mera...

14 kommentarer:

 1. Mmmmmh, moules frites. Dregel, dregel!
  Jättefina bilder från Cannes. De hade såklart varit ännu finare med en blå himmel, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, man kan ju inte få allt...;)

   Radera
 2. Kul att ni kan komma iväg så ofta till Cannes.
  Trevligt att få återuppleva staden igen genom dina bilder. Jag var där 1978 men minns inte riktigt hur det såg ut. :)
  Monaco är också ett trevligt utflyktsmål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag skulle tro att det har ändrat sig en hel del sedan 1978!

   Radera
 3. Musslor som är så gott. Pommes frites lämnar jag bort så gott som alltid. Tack igen för Cannes, ett ställe som du har fått upp mina ögon för. Mitt i allt så är vi där vi också en dag. Nu ser jag framemot dagstrippen till Monaco. Ha en skön måndag Marina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En dagstripp till Monaco ska det bli - förr eller senare!

   Radera
 4. Frittarna har jag inte ätit men dock moules marinières, vinkokta musslor med vitlök. Så grunden är det samma, Gott! Och en baguette att suga upp skyn med och vin på det!

  Ni verkar haft en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott - med eller utan pommes!

   Radera
 5. "Moules frites" hör ju helt klart till både här och i Belgien. Så gott. Och helst ska det ju ätas på plats för att få till den rätta smaken och sinnesstämningen. Minns med glädje alla dessa måltider i både Cannes, Nice och Bryssel. Och visst är det fint att ta en helg och ge sig iväg. Perfekt! Ser förstås fram emot turen också till Monaco.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske får ta en liten tur till Belgien också, om inte annat bara för att jämföra Moulen ;)

   Radera
 6. Cannes är en trevlig stad! Och moules frites är en favorit. Ätes ofta av oss när vi är i Frankrike eller Belgien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi trivs riktigt bra i Cannes, "en lagom stor stad där det finns det mesta".

   Radera
 7. Ett utmärkt sätt att skjuta höstmörkret åt sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Ett avbrott i november kan aldrig vara fel!

   Radera