torsdag 15 november 2018

I stoft och aska

I den tionde boken om kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen, "I stoft och aska", är det ett så kallat cold case som kommer att spela huvudrollen.

En 3-årig flicka blir påkörd och omkommer, en tid senare omkommer flickans mor under mystiska omständigheter och hennes man, Jonas, döms för mord. Ett antal år senare hamnar fallet hos Henrik Holmes som är Hanne Wilhelmssons "adept" och han misstänker att Jonas blev oskyldigt dömd och vill ta reda på sanningen. Han söker stöd i  sina teorier hos Wilhemsen, men hon har fullt upp med ett annat fall med en främlingsfientlig bloggare begått självmord. Ett självmord som hon misstänker är något annat än vad det ser ut att vara.

När de börjar rota i de respektive fallen blottläggs i sann deckaranda lögner, svek, mörka hemligheter och hämdbegär innan det så småningom blir en kamp mot tiden innan oskyldiga kommer att drabbas på värsta tänkbara vis.

Det är en helt ok bok, lättläst och visst vill man gärna veta hur det går. Men det känns på något vis som om Hanne Wilhelmsen kanske har gjort sitt, det är absolut ingen bok som gör något större intryck, men som lite underhållande tidsfördriv så är den absolut ett alternativ.

8 kommentarer:

 1. Anne Holts Hanne Wilhelmsen läste jag om i Offline, senast. Stoft och aska väntar fortfarande och blir troligen en bok som jag läser under julen. Ser framemot att göra det. Få se om jag upplever boken på ungefär samma sätt som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara kul att se. Som sagt, inte någon av hennes bästa om du frågar mig.

   Radera
 2. Såg boken i bokhandeln innan jag åkte till Spanien. Men det är många böcker på listan och den kan göras längre. Intresseklubben antecknar. Tack för din recension.
  Och välkommen tillbaka från Cannes. Väntar på "smakprov".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag vore du så skulle jag kanske inte sätta upp den här boken på priolistan, misstänker att det kan finnas några som är bättre.

   Radera
 3. Har bara läst en enda bok av Anne Holt. Kommer inte ens ihåg vad boken hette. Gillade den inte. Klarade inte av "språket" och gillade inte handlingen. Raka motsatsen till Holts norska författarkollega Jo Nesbø, vars böcker jag bara älskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst flera böcker av henne som jag tyckt om, men nu känns det som just böckerna om Hanne Wilhelmsen får stå tillbaka ett tag.

   Radera
 4. Trevlig boktips. Har inte läst någon bok om Hanne.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du har haft en bra helg!

   Radera