måndag 22 april 2019

...och julen varar än till påska...

...för det var inte sant för det var inte sant, för däremellan kommer fasta...eller nåt...

Lite så är det faktiskt, att julen varar än till påska, i alla fall med tanke på när senaste inlägget skrevs här. Det var länge sen och sedan dess "har mycket vatten runnit under broarna", alltså det har väl hänt en del i alla fall. Sådant där som jag ska försöka sortera upp och berika er med retroaktivt. Anledningen till att julen har fått vara till påsk är väl egentligen inte så svårförklarad, det kallas "jobb". Den där tiden räcker inte riktigt till längre, men jag antar att det är en prioriteringssak, så jag får väl försöka omprioriotera så att inte påsken i sin tur varar till midsommar.


Eftersom hockeyn fick ett abrupt slut för oss värmlänningar så kan äntligen allting återgå till det normala, så egentligen kanske det inte gjorde så mycket att det inte blev någon final för Värmlands stolthet, Färjestad, som åkte ut i semifinal nummer sju. (För er oinsatta och förmodligen kanske även ointresserade, får jag väl erkänna att det var Djurgården som stod för respasset.) Nu finns det plötsligt utrymme för att istället för att uggla inne framför en tv-apparat så kan man njuta av det vackra vädret.


Det vackra vädret, ja. Det bara anföll sådär out of the blue och nu tror vi alla att det ska förbli sommar. Det kan hända att det inte blir det, men vi njuter så länge det varar. Lite bråttom blev det ju, ut med utemöbler och frukost på balkongen. Efter en djupdykning i garderoben hittade jag så småningom trekvartsbyxor också, visserligen nedknölade och sådär lagom skrynkliga, men de fanns i alla fall. Det är alltid samma sak varje år när värmen plötsligt kommer, det gäller att komma ihåg hur man tänkte när hösten kom, var hamnade sommarkläderna, vilka är kvar, skulle det göras något åt någonting...allt det där som jag var så säker på att jag skulle minnas då sommaren kom, men som jag av någon outgrundlig anledning aldrig gör. Det påminner lite om när man tar ner ljusslingan efter jul (eller efter påsk eftersom julen varar så länge), det där att man ska komma ihåg att den faktiskt var trasig så man ska köpa en ny nästa år. Det är inte alltid så himla enkelt att komma ihåg...

Det som ligger närmast till hands för undertecknad att komma ihåg nu, det är vad som har hänt under halvåret jag bloggskolkat, resor, böcker och övriga händelser jag tycker det kan vara värt att berika någons tillvaro med... Förhoppningsvis är det inte lika svårt att komma ihåg som om ljusslingan är hel eller ej.


Nu är det i alla fall så, att nu är utemöblerna på plats, grillen är säsongsinvigd, gräsklipparen väntar på att få plockas fram, såväl julen som påsken är över för i år, semestern börjar kännas inom rimligt räckhåll och det finns hopp om en lång ljus och varm sommar...


12 kommentarer:

 1. Hej där!

  Skönt med lite skolk, kanske! Ni verkar ha snott åt er det fina vädret också för här har det varit ruggigt och regnigt, inta shorts här inte! Ja, om man inte är turist för då går man i shorts och linne när det är 14 grader, tydligen. Fast hittar man en plats i lä och molnen flyttar sig lite så blir det genast väldigt skönt. Problemet är ju bara att molnen står ju inte still ...
  Kan vi få tillbaka vädret där det hör hemma, tack!

  Skriv när du har lust, det ska vara njutningsfullt! Som att sitta där och läsa med näsan vänd åt vattnet! Läckert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det fina vädret är i den här delen av Europa just nu och vi njuter så mycket vi kan så länge det varar. Det där med att läsa med näsan mot vattnet är för övrigt något av det mest avkopplande jag vet - så himla skönt!

   Radera
 2. Hej! Har verkligen saknat dig. Ja, både dig och dina blogginlägg.
  Och visst är det så att tiden pinar på i rask takt. Väldigt rask... Så även om en är pensionär-
  Ja, trist att Färjestad inte höll hela vägen. Men inget att påverka nu. De får träna mer till nästa säsong.
  Skönt vårväder hemma och dte unnar jag er. Vi har här i Torrevieja haft ösregn i dagarna tre med översvämningar och avstängda gator som följd. Vi har dock inte drabbats mer än att vi fått ta på oss badskor när vi gått ut. Men många har haft regn i hus, lägenheter och källare. Idag har det varit regnfritt så nu hoppas vi på sol och värme igen.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns rätt bra faktiskt, att veta att någon saknat mig i alla fall lite grann...förhoppningsvis ska det inte bli så långt mellan varven nu! Jag har sett på dina bilder att ni har fått onödigt mycket regn, hoppas det börjar lugna ner sig så ni får lite mysigare väder. Det är ju trots allt lite trevligare när solen skiner. Ha det gott!

   Radera
 3. Jag har också saknat dig men väntat snällt i kulisserna. Allt har sin tid och sin mening och nu är du ju tillbaka igen och det med en flaska att fira med. Härligt Marina!
  Må gott och njut av vårens soliga dagar, ja, regniga med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att du väntat! Förhoppningsvis ska du inte behöva vänta lika länge igen ;) Ja, nu firar vi allt vi kan, kanske mest det vackra vädret och njuter så länge det varar.

   Radera
 4. Jättekul att du är tillbaka! Kan tänka mig att det är lite skillnad mellan att vara lyxhemmafru i bland annat Singapore och nu vara hemma igen med jobb och andra plikter. Då prioriterar man nog inte bloggen så högt.

  Hoppas du nu har återfått lusten att skriva igen. För skriva det kan du verkligen:-)

  PS. Beklagar Färjestads sorti. Borde ju hålla på Djurgården, men är ju Hammarbyit så... Å där gäller det fotboll;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns lusten att skriva, den finns nästan jämt, men det där med tiden...och liiite skillnad är det ju mot tiden i Singapore om man säger så...;)

   Radera
 5. Välkommen åter! Jag har själv blivit mera återhållsam med inlägg. Inte p g a jobb dock, det är ju ett minne blott. Nej, det beror mera på tidvis avsaknad av ork och motivation.
  Extra surt för Färjestad att torska sjunde matchen på hemmaplan. Kanske dags för Djurgården nu, dom imponerade igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite surt var det, förväntningarna var rätt högt ställda inför match nummer sju, speciellt med tanke på resultaten i match fem och sex. Just nu ser det väl kanske lite tufft ut för Djurgården, men de fixade ju till det i slutändan i semin, så man vet aldrig...

   Radera
 6. Kul att du är tillbaka, förstår det där ned att tiden är knapp.
  Även jag är numera yrkesverksam igen och det är stor skillnad på hur vi hade det borta i Asien.
  Hoppas att du hinner skriva emellanåt. Det är alltid roligt att läsa dina inlägg.

  SvaraRadera